Κυριακή 27.11.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Ρυθμίσεις για 1 στους 4 πριν τον πλειστηριασμό

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ23.05.2018 | 6:01 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Συναγερμός» έχει σημάνει σε χιλιάδες δανειολήπτες οι οποίοι υπό τον φόβο των πλειστηριασμών σπεύδουν στις τράπεζες προκειμένου να ρυθμίσουν την οφειλή τους.

Ήδη αρκετοί «ξεχασμένοι» δανειολήπτες επικοινωνούν με τις τράπεζες επιζητώντας μια ευνοϊκή ρύθμιση ή έναν ικανοποιητικό διακανονισμό για το δάνειο τους.

Σύμφωνα με το in.gr, στο πλαίσιο άλλωστε και του ετήσιου συνεδρίου της Prodexpo ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Property Servive, οι πλειστηριασμοί ακινήτων έχουν φέρει στις τράπεζες πολλούς «κόκκινους» δανειολήπτες και στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας στους τέσσερις οφειλέτες που ήταν για χρόνια εξαφανισμένοι άρχισε να εμφανίζεται να απαντά στα τηλέφωνα και να συζητεί με τις τράπεζες για τις δυνατότητες ρύθμισης των δανείων του.

Η προθυμία πολλών δανειοληπτών να υπαχθούν σε ρύθμιση δανείου οδήγησε τις συστημικές τράπεζες σε νέα ελκυστικά προγράμματα ρυθμίσεων με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους ανάλογα με την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των δανειοληπτών.

Τραπεζική στελέχη αναφέρουν ότι όσοι προσέλθουν στις τράπεζες αυτοβούλως, πριν την αναγγελία των πλειστηριασμών, μπορούν να συζητήσουν μία από τις επιλογές ρύθμισης που υπάρχουν και να συμφωνήσουν σε ένα πρόγραμμα εξυπηρέτησης που τους ταιριάζει.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης