Δευτέρα 16.05.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Σαφάρι εφοριακών και κλείσιμο καταστημάτων

ΤΟΠΙΚΑ19.10.2019 | 2:14 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Σαρωτικούς ελέγχους στην Τρικαλινή αγορά πραγματοποιούν συνεργεία εφοριακών και του ΣΔΟΕ , με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής. Σε ταβέρνα επιβλήθηκε η ποινή του «λουκέτου» για ορισμένες μέρες. Πρόστιμα επιβλήθηκαν σε διάφορα καταστήματα και επιχειρήσεις. Οι έλεγχοι εστιάζουν στη χρήση των POS, στον εντοπισμό «μαϊμού» ταμειακών μηχανών, στη μη έκδοση αποδείξεων και τιμολογίων πώλησης, στη διακίνηση προϊόντων χωρίς παραστατικά κ.λ.π.

Έλεγχοι και στη διάθεση ακινήτων

Εντείνονται οι έλεγχοι της εφορίας σε airbnb, booking και Homeaway για τον εντοπισμό πολιτών που φοροδιαφεύγουν.
Πέραν των φορολογικών εσόδων που χάνονται τίθεται θέμα και αθέμιτου ανταγωνισμού, αφού υπάρχουν ακίνητα που λόγω της αποφυγής πληρωμής φόρων κρατούν πιο χαμηλά τις τιμές.
Οι έλεγχοι θα είναι εκτεταμένοι, καθώς η ειδική υπηρεσία της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων θα τσεκάρει τις πλατφόρμες και θα διασταυρώνει τα στοιχεία με αυτά των ακινήτων τα οποία εμφανίζονται ως κλειστά.
Θα ελέγχονται επίσης και οι λογαριασμοί ρεύματος και νερού για να διαπιστώνεται εάν υπάρχει κατανάλωση.
Συχνά οι εφοριακοί παριστάνουν ακόμα και τους πελάτες ώστε να εντοπίζουν τους ιδιοκτήτες που δεν δηλώνουν τα ενοικιαζόμενα ακίνητα.
Η δουλειά των Εφοριακών γίνεται ευκολότερη από πλέον στη διάθεσή τους έχουν και το μητρώο ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στο οποίο ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν τα ακίνητά τους.
οι ιδιοκτήτες που παρανομοιύν κινδυνεύουν με πρόστιμα ακόμη και ως 5.000 ευρώ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης