Κυριακή 24.09.2023 | Εορτάζουν: Θέκλα, Κόπρος, Κόπρις, Μυρσίνη, Μυρτώ, Μυρτιά, Μυρτιδιώτισσα, Μύρτα, Μυρσώ, Μέρσα, Αμερισούδα, Αμερσούδα, Αμέρσσα, Αμέρσα, Πέρσης, Περσεφόνη, Πέρσα, Πέρση

«Σαφάρι» ελέγχων στο εμπορικό κέντρο

ΤΟΠΙΚΑ16.12.2018 | 2:11 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Φορολογικό «σαφάρι» σε όλη την αγορά έχουν εξαπολύσει από τις αρχές του μήνα μέχρι και σήμερα εξειδικευμένοι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), επιβάλλοντας από τσουχτερά πρόστιμα μέχρι και αναστολή λειτουργίας μερικών ημερών σε επιχειρήσεις όπου εντόπισαν φοροδιαφυγή.
Εστιατόρια, καφετέριες, εμπορικά καταστήματα έχουν μπε στο στόχαστρο των ελεγκτών στα Τρίκαλα.

Οι έλεγχοι της Εφορίας σε καταστήματα είναι καθημερινοί και πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα. Μάλιστα μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε επιβλήθηκε 48ωρο κλείσιμο σε δυο ακόμη καταστήματα της πόλης. Οι έλεγχοι θα εντείνονται καθώς φτάνουν χιλιάδες κόσμου στα Τρίκαλα ενόψει Χριστουγέννων.

Οι φοροελεγκτές πέρασαν από κόσκινο δεκάδες επιχειρήσεις, ρίχνοντας το βάρος μεν στις εορταστικού ενδιαφέροντος επιχειρήσεις , όπου οι εισπράξεις είναι περισσότερες και αναλόγως μεγαλύτερη και η φοροδιαφυγή.

Από τη Θεσσαλονίκη οι ελεγκτές

Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία για το διάστημα Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν 6.107 έλεγχοι (όταν το ίδιο διάστημα πέρσι είχαν πραγματοποιηθεί 3.866 έλεγχοι) στην περιοχή ευθύνης της ΥΕΔΔΕ Θεσσαλονίκης, που περιλαμβάνει τη Θράκη, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Με άλλα λόγια τα συνεργεία της υπηρεσίας ήλεγχαν 22 επιχειρήσεις κάθε εργάσιμη ημέρα σε κάποια πόλη της ευρείας περιοχής που καλύπτει η ΥΕΔΔΕ.

Μόνο τον φετινό Νοέμβριο έγιναν 554 έλεγχοι και εντοπίστηκαν 353 παραβάτες της φορολογικής νομοθεσίας. Σε πάνω από μία στις δύο επιχειρήσεις – και συγκεκριμένα στις 3.781 από τις 6.107- που ελέγχθηκαν το εντεκάμηνο του 2018, εντοπίστηκαν παραβάσεις. Μάλιστα σε σχέση με το εντεκάμηνο του 2017 καταγράφεται μια αύξηση της παραβατικότητας από 54,1% σε 61,9%.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΔΕ) και οι κατά τόπους ΥΕΔΔΕ άρχισαν από την αρχή της εβδομάδας εντατικούς ελέγχους που θα διαρκέσουν καθ ’όλη την εορταστική περίοδο, μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου, διάστημα κατά το οποίο οι εξορμήσεις των ελεγκτών θα είναι καθημερινές.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης