Πέμπτη 30.06.2022 | Εορτάζουν: Απόστολος, Τόλης, Αποστόλης, Αποστολία, Λία, Αποστολίνα, Πολίνα, Μελίτων, Μελίτωνας, Μελίτος, Μελίτης

Σακελλαροπούλου: Τα ανθρώπινα δικαιώματα τελούν υπό καθεστώς πίεσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ10.12.2020 | 7:09 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την διαπίστωση ότι «τα δικαιώματα τελούν σε καθεστώς έντονης πίεσης» κάνει η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με αφορμή τη σημερινή μέρα 10η Δεκεμβρίου την οποία χαρακτηρίζει σπουδαία μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς το 1948 είχε υπογραφεί η διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου από τη ΓΣ του ΟΗΕ.

Μάλιστα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κάνει αναφορά στην περίοδο των μνημονίων από το 2010 αλλά και στην πανδημία λέγοντας ότι «το γενικό και το δημόσιο συμφέρον επικρατεί: είτε στη δημοσιονομική του εκδοχή, όπως στη χώρα μας, από το 2010 και έπειτα, είτε, στην υγειονομική του, με την πρωτοφανή διακινδύνευση της υγείας και της ζωής μας».

Στο αυτό το πλαίσιο, της δυστοπικής αυτής εποχής χαρακτηρίζει «εύλογο συμβιβασμό» του καιρού μας την απώλεια της αυτάρκειας των δικαιώματων.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει η κα Σακελλαροπούλου «τα δικαιώματα χάνουν την αυτάρκειά τους και εισέρχονται στην εποχή της στάθμισης, της ευελιξίας και της σχετικοποίησής τους, στο όνομα των εύλογων, πλην επίπονων, συμβιβασμών του καιρού μας. Πολύ περισσότερο, όταν οι περιορισμοί των δικαιωμάτων μας υπαγορεύονται από έκτακτες συνθήκες και είναι προσωρινοί. Είναι, από την άλλη, η συγκυρία αυτή μία οδυνηρή, αλλά και παιδαγωγική διαδικασία. Αντιλαμβανόμαστε την πολύτιμη αξία και της άλλης όψης των δικαιωμάτων που είναι τα καθήκοντά μας προς τον άλλο και το κοινό καλό, το χρέος της αλληλεγγύης και της φροντίδας».\

Μάλιστα σε άλλο σημείο επισημαίνει ότι «στην κρίση των δικαιωμάτων ριζώνει σήμερα η αμφισβήτηση του Κράτους Δικαίου και της φιλελεύθερης δημοκρατίας».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Αλλάζω συσκευή - Ανακυκλώνω Αλλάζω συσκευή