Σάββατο 13.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Σαν πας στον πηγαιμό για τα… ΕΛΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ05.11.2019 | 5:38 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Το ελληνικό σύστημα τελικά είναι σοφό… Κι αυτό γιατί η… τιμωρία ενός παραβάτη του Κ.Ο.Κ. δεν εξαντλείται μόνο στην κλήση και στο χρηματικό ποσό που τη συνοδεύει αυτή. Πέρα από την κλήση, τρως και μια… απίστευτη ταλαιπωρία, για να την πληρώσεις, οπότε την επόμενη φορά που θα οδηγήσεις το σκέφτεσαι δυο και τρεις φορές  για να πατήσεις λίγο παραπάνω το γκάζι.

Πέρα από την πλάκα η υπόθεση με την πληρωμή των κλήσεων δείχνει πόσο απέχει η Ελλάδα από τις υπόλοιπες προηγμένες χώρες όπου το σύνολο των συναλλαγών γίνονται ηλεκτρονικά. Στη χώρα μας οι επιλογές πληρωμής των κλήσεων είναι περιορισμένες. Ή θα πας στα ΕΛΤΑ ή στη ΔΟΥ. Στην περίπτωση των ΕΛΤΑ (αυτή ήταν η επιλογή μου) έχασα χθες μία και πλέον ώρα από το χρόνο μου περιμένοντας να έρθει η σειρά μου για να πληρώσω την κλήση.  Απίστευτος κόσμος, χαρτάκια με αριθμούς και το ηλεκτρονικό σύστημα αναγγελίας της σειράς να σβήνει ξαφνικά χωρίς κανείς να εξηγεί το γιατί  και να επανέρχεται μετά από μερικά λεπτά, παίζοντας με τα νεύρα όλων μας.

Η απορία, νομίζω, εύλογη: Μα καλά, θα ήταν τόσο δύσκολο να δημιουργηθεί μια εφαρμογή για την ηλεκτρονική πληρωμή των κλήσεων; Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί να στέκεσαι με τις ώρες σε μια ουρά για να πληρώσεις μια κλήση ή οποιαδήποτε λογαριασμό;

Όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση αποτελεί τον πλέον αποδοτικό τρόπο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και έχει συμβάλει καθοριστικά, μεταξύ άλλων, στη μείωση της γραφειοκρατίας, στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, στην Ελλάδα επιμένουμε σε αναχρονιστικές διαδικασίες οι οποίες γίνονται απλά για να γίνονται  επειδή κανείς δεν σκέφτηκε πως θα μπορούσαν να γίνουν αλλιώς.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης