Σάββατο 16.01.2021 | Εορτάζουν: Δαν, Δανάη

Σχεδιάζουν ταξίδια οι Τρικαλινοί

ΤΟΠΙΚΑ15.02.2020 | 1:54 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Ξεκινά νέος κύκλος ταξιδιών για τους Τρικαλινούς τόσο για τις απόκριες όσο και την επερχόμενη Άνοιξη. Ήδη γίνονται προκρατήσεις για εκδρομές σε τουριστικά γραφεία της περιοχής, τόσο για εκδρομές στο εσωτερικό όσο και για εξωτερικό.

Φαίνεται ότι η ταξιδιωτική τάση «φυγής» από τα Τρίκαλα αναζητώντας όμορφους προορισμούς καλά κρατεί αν και αναζητούνται εκδρομές με λιγότερες ημέρες αλλά και χρήματα. Το προφίλ των ταξιδιωτών μπορεί να άλλαξε τα χρόνια της κρίσης και να ψάχνουν οικονομικότερες επιλογές διαμονής μειώνοντας παράλληλα και τις ημέρες, ωστόσο σημασία θα έχει πάντα το …ταξίδι.

Όπως αναφέρουν από τα τουριστικά γραφεία υπάρχει ζήτηση και οι Τρικαλινοί θα κινηθούν. Μάλιστα μεγαλύτερη ζήτηση έχουν οι οδικές εκδρομές παρά τις πολύωρες διαδρομές.

Ώς προς τους προορισμούς που επιλέγονται από τους ταξιδιώτες, αυτοί ποικίλουν: Πράγα, Βιέννη και Βουδαπέστη, κλασσικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί όπως Παρίσι και Λονδίνο αλλά και οδικές εκδρομές στα Βαλκάνια, (Σόφια, Βουκουρέστι, Οχρίδα). Δημοφιλής και αγαπημένος προορισμός για τους Τρικαλινούς παραμένει εξάλλου και η Κωνσταντινούπουλη, στην οποία αναμένεται να ταξιδέψουν οδικώς και αυτή την περίοδο ο κόσμος.

Επιφυλακτικότητα βέβαια διαπιστώνεται λόγω των νέων δεδομένων που απειλούν τη δημόσια υγεία με ταξιδιώτες αλλά και τουριστικά πρακτορεία να παρακολουθούν με ενδιαφέρον την πορεία των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού που έχει θέσει σε συναγερμό όλο τον κόσμο.

Αυτό βέβαια φαίνεται θα επηρεάσει και την περιοχή μας μιας και βάση στοιχείων τα Μετέωρα είναι στους έξι πιο αγαπημένους προορισμούς των Κινέζων, με ότι αυτό συνεπάγεται. Θέμα το οποίο αναμένεται να είναι στην ατζέντα θεμάτων και στη σύσκεψη για τον Τουρισμό που θα πραγματοποιηθεί  την ερχόμενη Δευτέρα στο Δημαρχείο της Καλαμπάκας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop