Σάββατο 29.01.2022 | Εορτάζουν: Βαρσιμαίος, Βαρσάμης, Βαρσαμία, Βαρσάμω, Βαλσάμω, Βαλσαμία

Σχέδιο για μειωμένη προκαταβολή φόρου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ30.04.2020 | 12:01 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τη μείωση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για τη χρήση του 2020 που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος οι επιχειρήσεις, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας που δοκιμάζεται από την πανδημία.

Το θέμα άφησε ανοιχτό ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος αν και δήλωσε (στον ΑΝΤ1) ότι αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων με τους θεσμούς, είπε πως είναι ένα ζήτημα το οποίο θα εξεταστεί στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, ανάλογα και με την πορεία της οικονομίας, για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση θα λάβει «τις κατάλληλες πολιτικές την κατάλληλη χρονική στιγμή αντιλαμβανόμενη το πρόβλημα της οικονομίας».

Η μείωση της προκαταβολής φόρου είναι ένα από τα μέτρα που έχει ζητήσει από την κυβέρνηση ο επιχειρηματικός και εμπορικός κόσμος, δεδομένου ότι η κρίση της πανδημίας χτυπά 8 στις 10 επιχειρήσεις καθώς και την πλειονότητα των επαγγελματιών στην Ελλάδα. Μόνο ένας μικρός αριθμός επιχειρήσεων αναμένεται να γράψουν κέρδη κατά τη φετινή χρήση.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020