Κυριακή 24.10.2021 | Εορτάζουν: Σεβαστιανή, Σεβαστίνα, Σεβαστιάνα, Σεβαστή, Σέβη, Σεβούλα, Σεβαστούλα

Σχέδιο ρύθμισης χρεών για μισθωτούς σε 120 δόσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ07.09.2018 | 6:02 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Αίτημα στους θεσμούς για νέα ρύθμιση όσον αφορά τους οφειλέτες του Δημοσίου και συγκεκριμένα τους μισθωτούς θα υποβάλει η κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα με την άφιξή τους στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, μετά την υπερφορολόγηση των μισθωτών με τη μείωση του αφορολογήτου, αυξήθηκαν οι συντελεστές και η εισφορά αλληλεγγύης, τώρα η κυβέρνηση υπόσχεται την ανακούφιση των νοικοκυριών που δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους πληρώνοντας τα χρέη τους σε 120 δόσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι στα χρόνια των μνημονίων τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν περίπου κατά 65 δισ. ευρώ (συνεπεία της υπερφορολόγησης αλλά και των υψηλών προστίμων που επιβλήθηκαν σε αρκετές επιχειρήσεις), εκ των οποίων το 70% την περίοδο 2015-2018, κατά την οποία αυξήθηκαν υπέρμετρα τόσο οι άμεσοι όσο και οι έμμεσοι φόροι.

Το αίτημα θα συζητηθεί αρχικά σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και θα προβλέπει την αποπληρωμή σε 120 δόσεις με ελάχιστο ποσό τα 50 ευρώ. Ωστόσο, το πιθανότερο είναι να απορριφθεί, καθώς οι θεσμοί εκτιμούν ότι οι ρυθμίσεις δεν οδηγούν σε συμμόρφωση.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop