Δευτέρα 01.03.2021 | Εορτάζουν: Ευδοκία, Ευδοκούλα, Ευδοκίτσα, Ευδοκή, Εύη, Παράσχος, Πάρης, Πάρις,Χαρίσιος, Χάρισος, Χαρίσης, Χαρίσα

Σχόλια, απορίες και παιδικά χαμόγελα

ΤΟΠΙΚΑ12.02.2019 | 5:38 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Στην αρχή έδειχναν σοβαροί. Περνώντας η ώρα, χαμογέλασαν με νάζι, απομακρύνοντας τη ντροπή που σκιαγραφούσε τα πρόσωπά τους, ζητώντας απαντήσεις στις απορίες τους.

Ο λόγος για τους μαθητές δυο δημοτικών σχολείων του Δήμου Φαρκαδόνας που επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «Η ΕΡΕΥΝΑ». Λίγο πριν οι μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Οιχαλίας και του δημοτικού σχολείου Πετρωτού είχαν επισκεφτεί το Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων για να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση «Το Αστερόπαιδο».

Οι μαθητές κατά την επίσκεψη στα γραφεία μας είχαν την ευκαιρία να λάβουν τα πρώτα μαθήματα δημοσιογραφίας και να λύσουν τις απορίες τους σχετικά με την έκδοση και την κυκλοφορία μιας καθημερινής εφημερίδας.

Τα παιδιά κατά την επίσκεψή τους στην εφημερίδα συνομίλησαν με δημοσιογράφους και τεχνικούς για τον τρόπο έκδοσης ενός φύλλου.

Ενημερώθηκαν παράλληλα για την ύλη της εφημερίδας, για τα στάδια εργασίας του δημοσιογράφου, από τη συλλογή και επεξεργασία των ειδήσεων μέχρι την αξιολόγηση της ειδησεογραφίας και τη δημιουργία της πρώτης σελίδας της εφημερίδας, καθώς και για τη δυνατότητα έκφρασης γνώμης μέσω άρθρων και σχολίων.

Παράλληλα πληροφορήθηκαν για τη διαδικασία σχεδιασμού των σελίδων και τον σύγχρονο τρόπο εκτύπωσης μιας εφημερίδας. Το γεγονός ότι οι μαθητές είχαν να διατυπώσουν αρκετές ερωτήσεις έδειξε ότι διαθέτουν αυτό που πρωτίστως απαιτεί η δουλειά του δημοσιογράφου, την περιέργεια και την απαίτηση να παίρνουν απαντήσεις στις απορίες τους.

Τα παιδιά συνοδευόταν από την διευθύντρια του 1ου δημοτικού σχολείου Οιχαλίας κα Σταυρούλα Παθέκα και τους εκπαιδευτικούς κ.κ. Αναστασία Καψάλη, Βασιλική Μιχαήλ, Ασημίνα Γραμμένου, Φανή Παλάτου, Ευάγγελο Βαϊου, Γεώργιο Παντή, Ιωάννη Σακαρέλη, Βέρα Λιατίφη, (Οιχαλία) και τους κ.κ. Παναγιώτα Καρακικέ, Ράνια Ανδρέου, Έφη Σκουλή, Σωτηρία Μπακογιάννη, Κατερίνα Σαβίδου, Κων/νο Γκότζια.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop