Κυριακή 04.12.2022 | Εορτάζουν: Βαρβάρα, Ρούλα, Ρίτσα, Βαρβάρω, Βαρβαρούλα, Βαρβαρίτσα, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα

Σχολικά γεύματα: 1.223 μερίδες φαγητού σε μαθητές προβλέπονται για τα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ12.09.2018 | 3:45 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Με τον ΟΠΕΚΑ να αναλαμβάνει πλέον την ευθύνη των σχολικών γευμάτων, και με ημερομηνία 21 Αυγούστου δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης η απόφαση του Υπουργού Παιδείας για τα δωρεάν σχολικά γεύματα της εκπαιδευτικής περιόδου που μόλις άρχισε.

Για το δήμο Τρικκαίων και συνολικά για την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων προβλέπονται 1.223 μερίδες ημερησίως για τους μαθητές των σχολείων που θα ενταχθούν με το κόστος να ανέρχεται στα 258.664,50 ευρώ.

Για τη Θεσσαλία γενικότερα, πλην του δήμου Τρικκαίων, θα διανέμονται 3.325 μερίδες φαγητού σε σχολεία του Βόλου, και 1.994 μερίδες στο δήμο Καρδίτσας. Για την Περιφερειακή Ενότητα της Καρδίτσας, θα δοθούν επιπλέον 1.042 μερίδες φαγητού σε μαθητές των Σοφάδων.

Θυμίζουμε ότι το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων στην περιφέρεια, είχε ξεκινήσει από τους δήμους Τρικκαίων και Καβάλας. Τότε, την παροχή των γευμάτων είχε αναλάβει Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση. Την τρέχουσα σχολική χρονιά, ο διαγωνισμός για τα σχολικά γεύματα των Τρικάλων, «κόλλησε» σε ενστάσεις οπότε και δεν δόθηκαν σχολικά γεύματα όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί από το αρμόδιο υπουργείο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης