Τετάρτη 12.05.2021 | Εορτάζουν: Επιφάνειος, Επιφάνιος, Επιφανία, Θεόδωρος, Θοδωρής, Θόδωρος, Θεοδώρα, Δώρα, Θοδώρα, Δωρούλα, Ντόρα, Μυροφόρα

Σε αναμονή τουλάχιστον 1.500 συμπολίτες για έκδοση και ανανέωση διπλώματος

ΤΟΠΙΚΑ15.01.2019 | 3:58 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Για άλλη μία εβδομάδα απέχουν από τις διαδικασίες των εξετάσεων, όσοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Συγκοινωνιών είναι και εξεταστές οδήγησης. Ήδη έχουν συμπληρωθεί τέσσερις μήνες αποχής, γεγονός που έχει προκαλέσει αλυσιδωτά προβλήματα στον κλάδο των σχολών οδήγησης. Αυτή τη στιγμή 400 συμπολίτες περιμένουν για ανανέωση διπλώματος στο νομό Τρικάλων σύμφωνα με τον προϊστάμενος της Διεύθυνσης κ. Μπαλατσούκα, ενώ περίπου 1.000 είναι όσοι βρίσκονται  στην ουρά για τις εξετάσεις νέων οδηγών.

Όλο αυτό το διάστημα, τίποτα δεν στάθηκε αρκετό για να βρεθεί μία χρυσή τομή ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εξεταστές. Τα ζητήματα που θέτουν οι εξεταστές είναι σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με τη μη καταβολή δεδουλευμένων για απογευματινή εργασία από τον Απρίλιο μέχρι και τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η δεύτερη έχει να κάνει εμ το νομοσχέδιο για τα νέα δεδομένα που θα ισχύουν σε ότι αφορά στις εξετάσεις και τις ανανεώσεις διπλωμάτων το οποίο όμως δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, ενώ μόλις χθες, και έπειτα από μήνες διεργασιών, διέρρευσε ότι το υπάρχουν σύστημα οδεύει σε παράταση ισχύος μέχρι και τον ερχόμενο Απρίλιο.

Όλα αυτά όμως παραμένουν ρευστά. Όπως ανέφερε ο κ. Μπαλατσούκας, ένα από τα σημεία που προκαλούν αντιδράσεις είναι η προώθηση των πρωινών ωρών ως ώρα εξετάσεων. Όπως τονίζει, το θέμα που προκύπτει δεν είναι οικονομικής φύσεως αλλά καθαρά θέμα λειτουργικότητας των υπηρεσιών μιας και οι περισσότεροι εξεταστές, τα πρωινά πρέπει υποχρεωτικά να αναλάβουν καθήκοντα γραφείου στη διεύθυνση.

Πέρα από όλα αυτά βέβαια, υπάρχει κι ένας κλάδος, που βρίσκεται σε αδιέξοδο πλέον . Πρόκειται για τις σχολές οδηγών, που χωρίς να ευθύνονται και χωρίς να μετέχουν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, βρίσκονται ένα βήμα πριν την οικονομική καταστροφή. Δυστυχώς δε, οι πολιτικές εξελίξεις καθιστούν ακόμη πιο δύσκολη την εξεύρεση κάποιας λύσης, γεγονός που σημαίνει ότι θα ακολουθήσουν ακόμη πιο δύσκολες μέρες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop