Τετάρτη 12.05.2021 | Εορτάζουν: Επιφάνειος, Επιφάνιος, Επιφανία, Θεόδωρος, Θοδωρής, Θόδωρος, Θεοδώρα, Δώρα, Θοδώρα, Δωρούλα, Ντόρα, Μυροφόρα

Σε αναζήτηση κτιρίων για δημόσιες υπηρεσίες

ΤΟΠΙΚΑ22.06.2018 | 2:04 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Κατεύθυνση με στόχο την εξοικονόμηση πόρων από κτίρια που ενοικιάζει το δημόσιο για να φιλοξενεί τις υπηρεσίες του, έχει δοθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του νομού Τρικάλων. Κάπως έτσι, η μία μετά την άλλη, προχωρά σε προκήρυξη για νέα μισθώματα ώστε να είναι μειωμένα αλλά και να καλύπτουν προϋποθέσεις που να αφορούν την ενεργειακή οικονομία.

Μετά τον ΕΟΠΥΥ αλλά και την αναζήτηση λύσεων ώστε να φιλοξενηθεί ο ΟΑΕΔ στο ιδιόκτητο κτίριο (πρώην Κέντρο Εργαζόμενης Νεότητας), βγήκε αντίστοιχη διακήρυξη ενδιαφέροντος για τις υπηρεσίες της ΔΟΥ Τρικάλων. Αν και οι απαιτήσεις σε αυτή την περίπτωση φαντάζουν ιδιαίτερα υψηλές, ενώ ταυτόχρονα το κτίριο που νοικιάζει σήμερα η ΔΟΥ διαμορφώθηκε πάνω στις ανάγκες της εν λόγω υπηρεσίας, η κτηματική υπηρεσία Τρικάλων, έχει βγάλει διακήρυξη με τις ακριβείς προϋποθέσεις.

Και ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

«Υπάρχει κατεύθυνση και οδηγία για εξοικονόμηση πόρων στα ακίνητα του δημοσίου. Ενώ σημαντικό ρόλο σε αυτό θα παίξει και η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων μέσω του αντίστοιχου προγράμματος» τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΕΥΝΑ, τόνισε ότι επίκειται συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό και των μελών του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων, στην οποία θα συζητηθεί και η ένταξη του Δικαστικού Μεγάρου στο εν λόγω πρόγραμμα ώστε να υπάρχει ενεργειακή θωράκιση και σύνδεση με το Φυσικό Αέριο. Κάτι που θα μειώσει σημαντικά το λειτουργικό κόστος του κτιρίου και θα διευκολύνει σημαντικά τις συνθήκες εργασίας σε αυτό.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop