Πέμπτη 29.09.2022 | Εορτάζουν: Κυριάκος

Σε απεργιακό κλοιό με τρεις συγκεντρώσεις

ΤΟΠΙΚΑ29.05.2018 | 4:22 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθούν την Τετάρτη τα Τρίκαλα, η Θεσσαλία και η χώρα ευρύτερα λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει για τις 30 Μαΐου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για τις συνεχιζόμενες καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας, της υπερφορολόγησης.

Στα Τρίκαλα έχουν προγραμματιστεί τρεις απεργιακές εκδηλώσεις και συγκεκριμένα από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης, στις 10:30 το πρωί από το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων επί της οδού Βασιλείου Τσιτσάνη, στο ύψος του εργατοϋπαλληλικού κέντρου και στις 7 το απόγευμα στην Οδό Απόλλωνος από την Ομοσπονδία ΕΒΕ Τρικάλων και τη συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων.

Οι διοργανωτές περιόδευσαν σε εργασιακούς χώρους καλώντας τους εργαζόμενους, αλλά και το σύνολο των Τρικαλινών να λάβουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις, εκφράζοντας τις αντιδράσεις τους στην πολιτική της κυβέρνησης.

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, με την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 30 Μαΐου 2018 έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 31 Μαΐου 2018 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.

Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Όχι άλλα άδικα και υπέρμετρα βάρη, όχι στη συνέχιση της φορολογικής επιδρομής. Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους. Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών. Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάση της φορολογικής επιδρομής.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης