Παρασκευή 19.04.2024 | Εορτάζουν: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Σε δημόσια διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ07.03.2024 | 4:48 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από την Πέμπτη 7 Μαρτίου έως και την Τρίτη 19 Μαρτίου το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας με τίτλο «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το πολυνομοσχέδιο στοχεύει, μεταξύ άλλων, στη διεύρυνση της δυνατότητας των γιατρών του ΕΣΥ να ασκούν ιδιωτικό έργο και στον προσδιορισμό της φύσης των αμοιβών, για τους γιατρούς που θα πραγματοποιούν απογευματινά χειρουργεία.

Παράλληλα, στους στόχους του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται η αντιμετώπιση άμεσων ζητημάτων που αφορούν τις υγειονομικές δομές, η συγκέντρωση της προμήθειας των νοσοκομειακών φαρμάκων σε ένα φορέα, την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) και συνολικά ο εξορθολογισμός και η συγκράτηση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, το νομοσχέδιο στοχεύει επίσης στην επίλυση ζητημάτων εποπτευόμενων φορέων, ιδίως του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ), καθώς και στην επίτευξη εμβολιαστικής κάλυψης και επιτήρησης της μετάδοσης του κορωνοϊού.

«Στις 7 Μαρτίου, τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το πρώτο μας ερανιστικό νομοσχέδιο για να λύσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα χρόνια προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ως σημαντικότερο από όλα ξεχωρίζω τη διεύρυνση της δυνατότητας των ιατρών να ασκούν ιδιωτικό έργο αξιοποιώντας την κλινική εμπειρία τους, έτσι ώστε να δώσουμε περαιτέρω κίνητρα για να γίνει ελκυστικότερη η θέση του γιατρού στο ΕΣΥ, όπως επίσης και τη λύση των όποιων ζητημάτων δημιουργούνται από τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων. Είμαι περήφανος που κινηθήκαμε με αστραπιαία ταχύτητα», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης