Σάββατο 08.05.2021 | Εορτάζουν: Αρσένιος, Αρσένης, Αρσενία, Αρσίνα, Αρσινόη, Θεολόγος, Θεολόγης, Θολόγος, Θολόγης, Θολόης, Θεολογία, Θολογία, Μήλιος, Μήλης, Μηλιώ, Μηλιά, Μηλίτσα

Σε εκλογική ετοιμότητα τα κόμματα

ΤΟΠΙΚΑ17.01.2019 | 6:26 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Ανεξάρτητα με την εξέλιξη της ψηφοφορίας χθες στη Βουλή, τα κόμματα εδώ και μήνες έχουν τεθεί σε εκλογικό συναγερμό και βρίσκονται σε διαδικασία κατάρτισης και σε ορισμένες περιπτώσεις ανακοίνωσης ψηφοδελτίων.

Και σε τοπικό επίπεδο οι διεργασίες για τους ανθρώπους που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια είναι έντονες. Άλλωστε με εξαίρεση το Κίνημα Αλλαγής, που ανακοίνωσε το σύνολο των υποψηφίων για το Νομό από τον περασμένο μήνα, σε όλα τα υπόλοιπα κόμματα δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις.

Στο ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανές πως η παρουσία των τριών βουλευτών δεν αφήνει και πολλά… περιθώρια να υπάρξει ενδιαφέρον για πολλές υποψηφιότητες. Κρούσεις ασφαλώς γίνονται, αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι τη λίστα των υποψηφίων να συμπληρώσουν στελέχη του κόμματος. Μέχρι τώρα άλλωστε, το ενδιαφέρον της Νομαρχιακής έχει επικεντρωθεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια, πως οι διεργασίες για τις εθνικές δεν βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, κάτι που όμως δεν προσδιορίζει τον χρόνο διεξαγωγής τους.

Στη Νέα Δημοκρατία βρισκόταν το προηγούμενο διάστημα σε φάση ανακοίνωσης ορισμένων υποψηφίων, και στο Νομό Τρικάλων, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Πιθανότερο σενάριο είναι η εκτίμηση πως με αυτό τον τρόπο θα δινόταν προβάδισμα, κάτι που τελικά θεωρήθηκε πως δεν πρέπει να γίνει. Όσο για την εξάδα του ψηφοδελτίου παραμένει ερωτηματικό. Αν εξαιρέσουμε την δεδομένη παρουσία του βουλευτή κ. Σκρέκα, από εκεί και πέρα τα ήδη γνωστά ονόματα που ενδιαφέρονται να μπουν στο ψηφοδέλτιο είναι πολλά. Ασφαλώς, κάποια δείχνουν να έχουν προβάδισμα, αλλά οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν εξ Αθηνών, οπότε όλα είναι ανοιχτά, τόσο για τους άνδρες υποψηφίους όσο και για τις γυναίκες. Άλλωστε, οι θέσεις στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, επηρεάζονται και από το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, καθώς αν αυτές γίνουν μετά το καλοκαίρι, τότε το όνομα του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Μιχαλάκη δημιουργεί νέα δεδομένα.

Στο Κίνημα Αλλαγής επέλεξαν να ανακοινώσουν από νωρίς την εξάδα των υποψηφίων και για το Νομό Τρικάλων, θέλοντας έτσι να τους δώσουν ένα προβάδισμα όποτε και αν στηθούν οι κάλπες. Η κίνηση ήταν λογική, αφού οι αποφάσεις για τα ονόματα είχε ήδη παρθεί, οπότε δεν υπήρχε και λόγος καθυστερήσεων, ο οποίος θα μπορούσε να δημιουργήσει και εσωτερικές κόντρες χωρίς κανένα λόγο. Όσο για τους υποψηφίους έχουν ξεκινήσει ήδη τις επαφές τους, αλλά και τις κινήσεις τους στην προεκλογική σκακιέρα. Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστο Χάιδο, να βρίσκεται στο πλευρό του φίλου και κουμπάρου του κ. Κωνσταντίνου Παπαευθυμίου (καθώς και το στενό περιβάλλον συνεργατών του), ενώ θα υπάρξει και ενεργή συμμετοχή του πρώην βουλευτή, που μετά την αποχώρησή του από τον πολιτική μένει στη Θεσσαλονίκη και είναι διευθυντής στην Παιδιατρική Κλινική του Ιπποκράτειου.

Διεργασίες υπάρχουν και στα υπόλοιπα κόμματα, τα οποία συνεχίζουν τις κρούσεις για την συμπλήρωση των ψηφοδελτίων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop