ΤΟΠΙΚΑ 28.04.2024
Γράφει ο/η
Γράφει ο/η newsroom
Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται η αγορά ενόψει Πάσχα με τους εμπόρους να περιμένουν ο εορταστικός τζίρος, να είναι αυξημένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Τα καταστήματα σήμερα Κυριακή θα είναι ανοιχτά για να μπορέσουν να κάνουν οι καταναλωτές έρευνα αγοράς αλλά και τα ψώνια τους με μεγαλύτερη άνεση, με τον Εμπορικό Σύλλογο Τρικάλων να προτείνει ως ενδεικτικό ωράριο λειτουργίας από 11:00 έως 16:00.
Στην αγορά των παιχνιδιών, των ενδυμάτων και των υποδημάτων οι καταναλωτές θα βρουν μεγάλη γκάμα τιμών που μπορούν να καλύψουν όλα τα βαλάντια.
Σε ό,τι αφορά στο κόστος του εορταστικού τραπεζιού, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Ανάπτυξης, τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο φετινό «Καλάθι του Πάσχα» έχουν ίδιες ή και χαμηλότερες τιμές σε σχέση με το 2023.
Πάντως σύμφωνα με τιμοληψίες του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) το φετινό πασχαλινό τραπέζι είναι ακριβότερο κατά 6%, με το κόστος να διαμορφώνεται στα 355,88 ευρώ (για 6 έως 8 άτομα) από 334,5 πέρυσι.
Στο μεταξύ, τα συνεργεία ελέγχου «οργώνουν» την αγορά καθώς εφέτος το Πάσχα είναι ουσιαστικά εντός της θερινής τουριστικής περιόδου και θα πρέπει να συνυπολογιστεί η αυξημένη τουριστική κίνηση από το εξωτερικό με την «εισαγόμενη κατανάλωση».