Δευτέρα 15.04.2024 | Εορτάζουν: Λεωνίδας, Λεωνίδης, Λεώ, Λεωνιδία, Κρήσκης

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Σε επιλεκτικές αυξήσεις προχώρησε το 78% των επιχειρήσεων πέρυσι

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ23.03.2023 | 6:24 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σημαντική αισιοδοξία στους κόλπους των εργοδοτών, έπειτα από δύσκολη τριετία, διαπιστώνει η έρευνα αποδοχών της KPMG για το 2022, σύμφωνα με την οποία κατά την προηγούμενη χρονιά δόθηκαν κάποιες αυξήσεις, οι οποίες, βέβαια, δεν κατάφεραν να καλύψουν την αύξηση του κόστους ζωής.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, για τον λόγο αυτό, άλλωστε, υπήρξαν και πρωτοβουλίες επιχειρήσεων μεμονωμένης οικονομικής ενίσχυσης του εισοδήματος των εργαζομένων για την υποστήριξή τους. Στην ετήσια «Γενική Ερευνα Αποδοχών και Παροχών για το 2022» της KPMG συμμετείχαν 118 ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους (λιανεμπορίου, καταναλωτικών προϊόντων, υψηλής τεχνολογίας, ασφαλιστικός, φαρμακευτικός) καλύπτοντας ένα εύρος μεγεθών κύκλου εργασιών και διασφαλίζοντας μια αντιπροσωπευτική εικόνα του συνόλου της αγοράς. Και σύμφωνα με τα βασικά ευρήματα, 78% των επιχειρήσεων έδωσαν αυξήσεις σε τουλάχιστον μία κατηγορία εργαζομένων το 2022 με το ποσοστό των αυξήσεων να κινείται στο 2,1% (διάμεσος). Το ποσό που δόθηκε ως bonus απόδοσης συνολικά το 2022 ανήλθε κατά μέσο όρο στο 9% των συνολικών ετήσιων βασικών αποδοχών. Την ίδια στιγμή, έξι στις δέκα επιχειρήσεις παρέχουν ιδιωτικό πρόγραμμα συνταξιοδότησης σε τουλάχιστον μία κατηγορία εργαζομένων, με το 80% αυτών να παρέχει τέτοια προγράμματα στους εργαζομένους ταυτόχρονα με την πρόσληψή τους. Το 88% και το 96% των επιχειρήσεων προσφέρουν προγράμματα ασφάλισης ζωής και υγείας αντίστοιχα.

Όσον αφορά τις αλλαγές στον τρόπο εργασίας μετά την πανδημία, η έρευνα της εταιρείας έδειξε ότι επτά στις δέκα εταιρείες προχώρησαν ή θα προχωρήσουν σε υβριδικό μοντέλο εργασίας. Η μετάβαση στο υβριδικό μοντέλο διευκολύνεται με την προμήθεια από τις επιχειρήσεις επιπλέον εξοπλισμού, την εφαρμογή ψηφιακών λύσεων και την εκπαίδευση του προσωπικού σε νέα μέσα. Ηδη το 35% των εταιρειών υλοποίησε ή σχεδιάζει να υλοποιήσει αλλαγές στους χώρους εργασίας, π.χ. hot-desking, προσαρμοζόμενο στο υβριδικό μοντέλο.

Σύμφωνα με τη Γεωργία Καλεμίδου, Director, People Services, Consulting της KPMG στην Ελλάδα, το 2022 χαρακτηρίστηκε από τη σημαντική αισιοδοξία της αγοράς, αφήνοντας πίσω τη δύσκολη περίοδο των τριών τελευταίων ετών, αλλά και από τον προβληματισμό των εταιρειών από την αύξηση του κόστους ζωής.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης