Παρασκευή 21.01.2022 | Εορτάζουν: Αγνή, Αγνούλα, Ευγένιος, Ευγένης, Μάξιμος, Μάξιμη, Μάξιμα, Νεόφυτος, Νεοφυτία, Νεοφύτη, Πάτροκλος, Πατρόκλειος, Πατροκλέας, Πατροκλής, Πατρόκλεια, Πατροκλά, Πάτρα, Πατρούλα

Σε ετοιμότητα οι δημόσιες δομές Υγείας στα Τρίκαλα

Χωρίς κατηγορία27.02.2020 | 5:17 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Σε ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι δομές δημόσιας υγείας στα Τρίκαλα, μετά και την επιβεβαίωση για κρούσμα κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη. Θυμίζουμε ότι στο Νοσοκομείο Τρικάλων υπάρχει ομάδα προσωπικού για την πρώτη υποδοχή ύποπτου κρούσματος ενώ το κέντρο αναφοράς είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Κέντρα Υγείας και λοιποί φορείς Υγείας όπως ΕΚΑΒ, κινούνται επίσης βάση σχεδίου για την αντιμετώπιση πανδημίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση δόθηκε οδηγία από το Υπουργείο Υγείας για ανάκληση και απαγόρευση όλων των αδειών που αφορούν το υγειονομικό προσωπικό. Σε κάθε τόνο, γιατροί και φορείς επισημαίνουν να χειριστούν με την ανάλογη ψυχραιμία την κατάσταση χωρίς πανικό και ακολουθώντας τις οδηγίες.

Από την πλευρά του ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων εξέδωσε τις ακόλουθες οδηγίες, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Πέτρου επισημαίνει ότι το ποσοστό που αναμένεται να εκδηλώσει βαριά συμπτώματα προβλέπεται ελάχιστο. «Οφείλουμε να είμαστε ψύχραιμη χωρίς εφησυχασμό όμως» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΕΥΝΑ.

Οι οδηγίες του ιατρικού Συλλόγου συνοψίζονται στα εξής:

-Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα.

-Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντηλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.

-Απορρίπτουμε το χαρτομάντηλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.

-Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα.

-Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.

-Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.

-Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.

-Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει επιχειρησιακή ετοιμότητα, σχέδιο δράσης του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και ορισμό του Πανεπιστημιακού ΓΝ Λάρισας ως νοσοκομείο αναφοράς για την περιοχή μας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων έχει προβεί σε αναλυτική ενημέρωση των ιατρών μελών του για όλη την ενδεδειγμένη διαδικασία και τελεί σε επιφυλακή από κοινού με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020