Παρασκευή 23.02.2024 | Εορτάζουν: Πολύκαρπος, Πολυκάρπης, Πολυκαρπία, Πολυκάρπη, Πολυκαρπίτσα, Πολυκαρπούλα,Πολυχρόνης, Πολυχρόνιος, Χρόνης, Πολυχρονία, Πολυχρονούλα

Σε ετοιμότητα η Κομισιόν για παροχή βοήθειας για το μεταναστευτικό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ24.09.2019 | 3:28 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να συνδράμει «οικονομικά, πολιτικά και επιχειρησιακά» τις ελληνικές αρχές για την αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών προς τα νησιά του Αιγαίου υπογράμμισε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδια για ζητήματα Μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτό. «Ο μεγάλος αριθμός των αφίξεων στη Λέσβο τις τελευταίες εβδομάδες προσθέτει αναμφίβολα πίεση σ’ ένα σύστημα που ήδη είναι σε οριακό σημείο», ανέφερε η κ. Μπερτό, προσθέτοντας πάντως ότι οι ροές δεν πλησιάζουν καν τα επίπεδα της κρίσης, αφού παραμένουν κατά 91% μειωμένες. «Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και να υποστηρίζουμε τις ελληνικές αρχές, οικονομικά, πολιτικά και επιχειρησιακά», τόνισε η εκπρόσωπος, η οποία ανέφερε ότι ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής αίτημα από την ελληνική πλευρά για περαιτέρω αποστολή δυνάμεων της Frontex, αλλά η Επιτροπή είναι έτοιμη να κινητοποιήσει ό,τι μέσα διαθέτει, από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου, την Europol, την Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή και Συνοριοφυλακή.

Σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενη αλλαγή της τουρκικής στάσης στο προσφυγικό, η κ. Μπερτό απάντησε ότι ο αρμόδιος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές και τις τουρκικές αρχές και συνεχίζει να εργάζεται από κοινού με την Ελλάδα για τη βελτίωση της κατάστασης στα νησιά. Οσον αφορά τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, επανέλαβε ότι οι δύο πλευρές παραμένουν προσηλωμένες στην εφαρμογή της και ότι η Επιτροπή παραμένει σε τακτική επαφή με την Τουρκία σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης