Τρίτη 29.11.2022 | Εορτάζουν: Φαίδρα, Φαιδρούλα, Φαιδρίνα, Φιλούμενος, Φίλος, Φιλουμένη, Φιλομίνα, Φιλομίλα, Φιλομίλη, Φίλη

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας

ΤΟΠΙΚΑ04.11.2022 | 5:48 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε κατάσταση ετοιμότητας και επιφυλακής βρίσκεται η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την κακοκαιρία «Eva», μαζί με όλους τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, βάσει του σχεδιασμού τους. Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά μοντέλα, από το πρωί του Σαββάτου (05-11-2022) έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06-11-2022) προβλέπονται κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα επηρεάσουν την ηπειρωτική Θεσσαλία και τις Σποράδες με κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τοπικά τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας εφιστά την προσοχή όλων των πολιτών, καλώντας τους να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας και να ενημερώνουν τις αρμόδιες Αρχές για τυχόν εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων ή άλλων προβλημάτων. Επίσης, συνιστάται ο περιορισμός των μετακινήσεων κατά το δυνατόν, ειδικά κατά τη διάρκεια της μεγάλης έντασης των καιρικών φαινομένων. Οι οδηγοί που είναι αναγκασμένοι να κυκλοφορήσουν στους δρόμους παρακαλούνται να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και με ιδιαίτερη προσοχή, ακολουθώντας τις οδηγίες της Τροχαίας και τηρώντας πιστά τις οδηγίες σήμανσης και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Καλούνται ακόμη οι οδηγοί να αποφεύγουν την κυκλοφορία σε σημεία που το οδικό δίκτυο διασταυρώνεται με υδατορέματα, κυρίως χειμάρρους απορροής χωρίς γέφυρα, όπου για τη διευκόλυνση της τοπικής κυκλοφορίας έχει εφαρμοστεί πρόχειρη κατασκευαστική λύση (τσιμεντόστρωση) γνωστή ως ιρλανδική διάβαση.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης