Σάββατο 28.01.2023 | Εορτάζουν: Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις,

Σε εξέλιξη οι εργασίες στον Καραβόπορο

ΤΟΠΙΚΑ25.07.2022 | 4:15 μμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

Το έργο ολοκληρώνει μία παρέμβαση 67 εκατ. ευρώ στην Τρικάλων – Πύλης

Σε εξέλιξη βρίσκονται η εργασία για την κατασκευή του οδικού τμήματος από την Περιφερειακή Οδό των Τρικάλων ως την γέφυρα Καραβόπορου, ένα έργο που θα ολοκληρώσει την Τρικάλων – Πύλης.
Στόχος είναι να προχωρήσουν οι εργασίες για την δημιουργία της νέας γέφυρας, για τις οποίες οι καιρικές συνθήκες παίζουν σημαντικό ρόλο, έτσι ώστε όταν αρχίζει να χαλάει ο καιρός, το φθινόπωρο και τον χειμώνα, να προχωρήσουν και οι υπόλοιπες.
Πρόκειται για ένα έργο που ξεπερνά τα 22 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 – 2020. Η πρώτη φάση των εργασιών περιλαμβάνει την κατασκευή των δύο νέων γεφυρών στον Πηνειό συνολικού μήκους 254 μέτρων.
Να σημειωθεί πως ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων για την Τρικάλων – Πύλης ανέρχεται σε 67.000.000 ευρώ, καθώς προηγήθηκαν το τμήμα από Γέφυρα Καραβόπορου έως Λυγαριά, προϋπολογισμού 25.827.000 ευρώ και το τμήμα από Παράκαμψη Πύλης έως Παλαιομονάστηρο , προϋπολογισμού 18.000.000,00 ευρώ. Συνολικά στην Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει κατασκευάσει νέα εθνική οδό συνολικού μήκους 14 χλμ.
Όπως είναι αναμενόμενο σε Περιφέρεια Θεσσαλίας και Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων επικρατεί απόλυτη ικανοποίηση, καθώς Κ. Αγοραστός και Χρ. Μιχαλάκης είχαν θέσει το έργο σε υψηλή προτεραιότητα και ασφαλώς το ξεκίνημα των εργασιών αποτελεί την δικαίωση της προσπάθειας που έγινε όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Τώρα στόχος είναι η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων ώστε το έργο να παραδοθεί σύντομα στην τοπική κοινωνία, αλλά και στους επισκέπτες του Νομού.
Όπως τονίζει άλλωστε και ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης «η ολοκλήρωση της Τρικάλων – Πύλης αποτέλεσε πρώτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Παρά τα προβλήματα, με την στήριξη και την επιμονή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού καταφέραμε και φτάσαμε στην τελική ευθεία, για ένα οδικό άξονα που δίνει νέα ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και εξασφαλίζει την ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ