Σάββατο 18.05.2024 | Εορτάζουν: Ιούλιος, Ιουλία, Ιουλιανή, Ιουλίτσα, Γιουλία, Γιούλα, Γιουλίτσα, Τζούλια, Γιούλη, Γαλάτεια, Γαλατία, Φαεινός, Φαεινή

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για τις πανελλήνιες εξετάσεις

ΤΟΠΙΚΑ09.05.2024 | 9:01 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στις σχολικές αίθουσες επιστρέφουν την ερχόμενη Δευτέρα με την ολοκλήρωση των διακοπών του Πάσχα, οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων.

Η προσοχή ωστόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας σε επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων είναι στραμμένη στις πανελλήνιες εξετάσεις και στους μαθητές της Γ’ τάξης, οι οποίοι αποτελούν τους φετινούς υποψηφίους για την εισαγωγή σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι προετοιμασίες από πλευράς Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων έχουν ξεκινήσει. Διεξάγονται βάσει των εγκυκλίων που αποστέλλονται από το υπουργείο Παιδείας.

Σε επίπεδο νομού Τρικάλων αναμένεται να λειτουργήσουν 13 εξεταστικά κέντρα για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων, ενώ δυο για μια ακόμη χρονιά θα είναι τα εξεταστικά κέντρα για τους μαθητές των επαγγελματικών λυκείων του νομού. Σε αυτά θα προστεθεί κι ένα εξεταστικό κέντρο για τους υποψηφίους του Εσπερινού Λυκείου.

Συγκεκριμένα στο νομό Τρικάλων θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα για τους υποψηφίους των ΓΕΛ τα: 1ο ΓΕΛ, 2ο ΓΕΛ, 3ο ΓΕΛ, 4ο ΓΕΛ, 5ο ΓΕΛ, 6ο ΓΕΛ, 7ο ΓΕΛ, 8ο ΓΕΛ, καθώς επίσης και τα ΓΕΛ Καλαμπάκας, Πύλης, Φαρκαδόνας, Οιχαλίας και Βαλτινού.

Τους υποψηφίους του συνόλου των πέντε επαγγελματικών λυκείων θα δεχτούν τα δυο εξεταστικά κέντρα του 1ου και 2ου ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων. Στο 1ο ΕΠΑΛ θα λειτουργήσει και το εξεταστικό κέντρο για τα εσπερινά σχολεία.

Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς το αμέσως επόμενο διάστημα, μιας τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να οριστούν οι Λυκειακές Επιτροπές ανά εξεταστικό κέντρο που θα κληθούν να φέρουν εις πέρας την διαδικασία, καθώς επίσης και οι επιτηρητές.

Λίγο πριν την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων αναμένεται και ο ορισμός των βαθμολογητών για την διόρθωση των γραπτών στο 49ο Βαθμολογικό Κέντρο Τρικάλων, το οποίο θα αναλάβει την διόρθωση γραπτών άλλων νομών της χώρας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης