Δευτέρα 15.04.2024 | Εορτάζουν: Λεωνίδας, Λεωνίδης, Λεώ, Λεωνιδία, Κρήσκης

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Σε κτηνοτροφική μονάδα στη Φιλύρα ο Αλέξης Τσίπρας

ΤΟΠΙΚΑ17.02.2023 | 5:22 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Η χώρα έχει ανάγκη από μια προοδευτική κυβέρνηση που δεν θα εγκαταλείψει ποτέ και θα στηρίζει τον παραγωγικό ιστό της πατρίδας. Που θα στέκεται δίπλα στα προβλήματα της και θα επιδιώκει άμεσες λύσεις». Τάδε έφη από το νομό Τρικάλων και την κοινότητα της Φιλύρας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την ολιγόωρη στάση που πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής.

Ο κ. Τσίπρας με αφορμή την περιοδεία του στην γειτονική Καρδίτσας, επισκέφτηκε το νομό Τρικάλων και συγκεκριμένα την κτηνοτροφική μονάδα ενός νέου κτηνοτρόφου, Ηλία Κουκουτσέλου, έχοντας συναντήσεις με κτηνοτροφικούς φορείς της περιοχής μας, όπου και ενημερώθηκε για τα οξυμένα προβλήματα που έρχεται αντιμέτωπος ο κλάδος.

Μίλησε για την επιβεβλημένη στήριξη που θα πρέπει να δοθεί στον πρωτογενή τομέα, σε αγρότες και κτηνοτρόφους, εκτοξεύοντας ταυτόχρονα τα πυρά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, που αντί να στηρίζει τους πολλούς και τους έχοντες ανάγκη, δίνει μονάχα προσοχή στους λίγους.

«Σήμερα στην Ελλάδα» είπε, «ασχολούνται με την κτηνοτροφία 120.000 μικρομεσαίες οικογένειες. Πλέον τίθεται ζήτημα επιβίωσης του παραγωγικού ιστού της χώρας και των ανθρώπων του μόχθου στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα. Χιλιάδες οικογένειες ζουν τον εφιάλτη της ακρίβειας στην ενέργεια, στις ζωοτροφές την αισχροκέρδεια στα είδη διατροφής, μέχρι τις τράπεζες. Αποτέλεσμα όλων αυτών να έχει οδηγήσει χιλιάδες κτηνοτρόφους στην μείωση της δραστηριότητας και των κοπαδιών τους.».

Ο κ. Τσίπρας περιηγήθηκε στην κτηνοτροφική μονάδα και ενημερώθηκε από το νέο κτηνοτρόφο για τις δυσκολίες που έρχονται αντιμέτωποι οι κτηνοτρόφοι και δη όλοι εκείνοι που αποφάσισαν από νεαρή ηλικία να ασχοληθούν με το κτηνοτροφικό επάγγελμα.

«Σήμερα από τα Τρίκαλα κρούω τον κώδωνα του κινδύνου για τον πρωτογενή τομέα, την κτηνοτροφία και την γεωργία. Πρέπει άμεσα να υπάρξουν δραστικά μέτρα για την ενίσχυση της κτηνοτροφίας και της γεωργίας. Σήμερα βλέπουμε να κερδίζον οι λίγοι και οι ισχυροί και να χάνουν οι πολλοί στην συγκεκριμένη οι μικρομεσαίοι. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη το μόνο που προσφέρει είναι κάποιες στοχευμένες προεκλογικές παροχές που δεν προσφέρουν σε τίποτα μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που δημιουργεί η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια.», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε ερωτήματα που του έθεσαν οι παραγωγικοί φορείς της περιοχής μας και απλοί κτηνοτρόφοι, δήλωσε με σαφήνεια ότι μια προοδευτική κυβέρνηση θα έχει ως προτεραιότητα την προστασία των αδυνάτων και των μη προνομιούχων.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ υπάρχει μια διαρκή απουσία της πολιτείας στα προβλήματα που απασχολούν την κτηνοτροφία της Ελληνικής Περιφέρειας, αλλά και έλλειψη κινήτρων προς τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τον κλάδο. Ειδικά για τον αγροτικτηνοτροφικό κόσμο, η ενασχόληση πλέον είναι ασύμφορη λόγω του κόστους παραγωγής, που σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων τους, έχει οδηγήσει πολλούς στη μείωση του αριθμού των ζώων τους και κατά συνέπεια στη μείωση της παραγωγής γάλακτος και την αύξηση των εισαγωγών. Οι επιλογές της διακυβέρνησης της ΝΔ τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια είναι καταστροφικές. Μιας παράταξης που μας έβαλε στα μνημόνια με τις γνωστές σε όλους συνέπειες».

Ο κ. Τσίπρας λίγο πριν αναχωρήσει από το νομό Τρικάλων να γυρίζουν πλάτη στις καταστροφικές πολιτικές της ΝΔ και να στηρίξουν μια κυβέρνηση που θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους, κοντά στα προβλήματα που τους απασχολούν.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης