Κυριακή 22.05.2022 | Εορτάζουν: Αιμίλιος, Μίλιος, Αιμιλία, Έμυ, Εμιλία, Έμιλυ, Έμμα, Μίλια, Κόδρος, Κόδρα

Συνάντηση των Τρικαλινών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την Διοικήτρια του Οργανισμού

Σε κτίριο του ΟΑΕΔ Τρικάλων η ΤΟΜΥ

ΤΟΠΙΚΑ19.10.2018 | 5:37 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Με την διοικήτρια του ΟΑΕΔ κυρία Μαρία Καραμεσίνη συναντήθηκαν οι βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, με αντικείμενο εργασίας μια σειρά από σημαντικά ζητήματα του Νομού, σε σχέση με την απασχόληση και τις υποδομές που διαχειρίζεται ο ΟΑΕΔ στα Τρίκαλα. Συγκεκριμένα, όπως επεσήμαναν οι βουλευτές, υπάρχει μεγάλη ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών συνολικής αναβάθμισης των υποδομών του βρεφονηπιακού σταθμού του ΟΑΕΔ Τρικάλων, αλλά και ενίσχυσής του με το απαραίτητο προσωπικό. Την ίδια στιγμή και με δεδομένη την ανάγκη μετεγκατάστασης των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ Τρικάλων, αλλά και της δημιουργίας νέας Τοπικής Μονάδας Υγείας στην πόλη των Τρικάλων, εξετάστηκαν μια σειρά από σενάρια χρήσης κτιρίων τα οποία μπορούν να συμβάλλουν στους παραπάνω στόχους.

Αναμένονται προσλήψεις στο βρεφονηπιακό του ΟΑΕΔ

Στο πλαίσιο αυτό, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ ανέλυσε διεξοδικά τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής, ώστε να ολοκληρωθεί μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα η εκπόνηση των μελετών των τεχνικών έργων για την αποκατάσταση του κτιρίου του βρεφονηπιακού σταθμού, παράλληλα με την ολοκλήρωση της μελέτης καταλληλότητας για την μετεγκατάσταση και των υπολοίπων υπηρεσιών του ΟΑΕΔ Τρικάλων. Επίσης, ενημέρωσε για την δρομολόγηση των διαδικασιών, σε σχέση με τις προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού του βρεφονηπιακού σταθμού, ώστε να καλυφθούν οι μέγιστες δυνατές ανάγκες. Κεντρικός στόχος στο θέμα του βρεφονηπιακού σταθμού αποτελεί και για τον ίδιο τον ΟΑΕΔ, η αύξηση των νηπίων που φιλοξενούνται σε αυτόν, με όρους αναβαθμισμένης φιλοξενίας και με καταληκτικό ορόσημο για αυτή την προσπάθεια τη νέα σχολική χρονιά.

Μελέτη για τη μετεγκατάσταση

Ως προς το ζήτημα της καταλληλότητας του νέου χώρου μετεγκατάστασης των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ Τρικάλων, η διοικήτρια ενημέρωσε του βουλευτές για την διαδικασία εκπόνησης της μελέτης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και στη βάση της οποίας θα οριστικοποιηθούν οι τελικοί σχεδιασμοί.

Δίνεται κτίριο του ΟΑΕΔ για ΤΟΜΥ

Ταυτόχρονα, ενημέρωσε και για μία νέα πρωτοβουλία συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Υγείας και τον ΟΑΕΔ, με την διάθεση ενός κτιριακού συγκροτήματος ιδιοκτησίας του οργανισμού, για την δημιουργία της Τοπικής Μονάδας Υγείας στα Τρίκαλα. Όπως τονίστηκε από όλους, η αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος του δημοσίου για την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη αποτελεί στρατηγικό στόχο και η δημιουργία μίας νέας δομής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε χώρο που μπορεί να διαθέσει ο ΟΑΕΔ στα Τρίκαλα, εντάσσεται ξεκάθαρα σε αυτή την κατεύθυνση.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης