Παρασκευή 22.01.2021 | Εορτάζουν: Αναστάσιος, Τάσος, Αναστάσης, Ανέστης, Αναστασία, Τασούλα, Τιμόθεος, Τίμος, Τιμάς, Τίμης, Θέος, Τιμοθέη, Τιμοθέα, Τίμα, Τίμη, Θέα, Θέη

Σε λειτουργία ο Αξονικός τομογράφος

ΤΟΠΙΚΑ15.02.2020 | 1:59 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Μετά από πολύμηνη αναμονή και με τα περιστατικά να παραπέμπονται στα όμορα Νοσοκομεία, λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος στο Γενικό Νοσοκομείο  Τρικάλων. Η λειτουργία του μέχρι χθες, αφορούσε ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Τρικάλων ενώ παράλληλα γινόταν και η αντίστοιχη εκπαίδευση του προσωπικού του Νοσοκομείου από εξειδικευμένο τεχνικό της εταιρείας κατασκευής του.

Όπως μας ενημέρωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Κώστας Γρηγορίου, από Δευτέρα ο αξονικός τομογράφος μπαίνει σε 24ωρη λειτουργία που σημαίνει ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή, και όποτε κριθεί απαραίτητος θα καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών του νοσοκομείου. Από εκεί και πέρα, μετά τις 24 Φεβρουαρίου, θα μπορούν να προγραμματίζουν εξέταση και ασθενείς εκτός νοσοκομείου με ραντεβού.

Πρόκειται για νέο εξοπλισμό, που καλύπτει το μεγάλο κενό που προέκυψε μετά από βλάβη στον παλαιό αξονικό του νοσοκομείου και που επί μήνες, η έλλειψή του έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών που απευθυνόταν στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας.

Πέρα από αυτό, με έγγραφη  απάντηση του σε δημοσιεύματα που μιλούσαν για τραγικές ελλείψεις υλικών στο Νοσοκομείο, ο κ. Γρηγορίου, διαβεβαιώνει ότι δεν υφίσταται έλλειψη υλικών.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ Nature Spot e-shop