" /> Σε Μετέωρα και Δήμο Καλαμπάκας ο Πρωθυπουργός - Η ΕΡΕΥΝΑ
Κυριακή 04.12.2022 | Εορτάζουν: Βαρβάρα, Ρούλα, Ρίτσα, Βαρβάρω, Βαρβαρούλα, Βαρβαρίτσα, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα

Σε Μετέωρα και Δήμο Καλαμπάκας ο Πρωθυπουργός

ΤΟΠΙΚΑ21.12.2019 | 2:25 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε Μονές των Μετεώρων βρέθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου έγινε δεκτός από τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητο στη Μονή Μεγάλου Μετεώρου.

«Με κατάνυξη και συγκίνηση βρίσκομαι ξανά σε έναν τόπο ιερό, αλλά και ευλογημένο ταυτόχρονα. Έναν τόπο όπου η δύναμη της πίστης, δάμασε την αγριότητα της φύσης και αναρωτιόμουν, καθώς περπατούσα σήμερα μέσα στο μοναστήρι, πόση δύναμη ψυχής και πίστης χρειάζονταν οι πρώτοι μοναχοί οι οποίοι αναρριχήθηκαν σε αυτούς τους αφιλόξενους βράχους για να βρεθούν στην κυριολεξία μεταξύ ουρανού και γης και να εγκαθιδρύσουν εδώ τον μοναχισμό των Μετεώρων» ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τον χαιρετισμό του στη Μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Τα Μετέωρα ανήκουν στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, ως διατηρητέο μνημείο της Ανθρωπότητας, και στο πλαίσιο αυτό ο Πρωθυπουργός τόνισε απευθυνόμενος στη μοναστική κοινότητα την ανάγκη να αναδειχθεί αυτή η κληρονομιά. «Τα Μετέωρα είναι ένας φάρος Ορθοδοξίας, είναι όμως ταυτόχρονα, και ένα ένας πόλος προσέλκυσης πιστών, αλλά και επισκεπτών, από όλα τα μήκη και όλα τα πλάτη του κόσμου. Και θέλω να γνωρίζετε ότι ως Πρωθυπουργός θα στηρίξουμε αυτό τον τόπο, θα τον αναδείξουμε περισσότερο, θα τον καταστήσουμε ακόμα πιο εύκολα επισκέψιμο, χωρίς όμως ποτέ να αλλοιώσουμε τον μοναδικό πολιτιστικό, αλλά και φυσικό του χαρακτήρα» υπογράμμισε.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης και κομματικά στελέχη.

Αφού επισκέφτηκε τις Ι. Μονές του Μεγάλου Μετεώρου και του Αγίου Στεφάνου, βρέθηκε στα γραφεία της ΔΗΜ.Τ.Ο. Καλαμπάκας, ενώ στην συνέχεια μετέβη στο Δημαρχείο όπου τον περίμενε ο Δήμαρχος κ. Αλέκος με εργαζόμενους της Δομής Βοήθεια στο σπίτι.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης