Κυριακή 22.05.2022 | Εορτάζουν: Αιμίλιος, Μίλιος, Αιμιλία, Έμυ, Εμιλία, Έμιλυ, Έμμα, Μίλια, Κόδρος, Κόδρα

Σε νέα έξοδα μπαίνουν τα Τρικαλινά νοικοκυριά

ΤΟΠΙΚΑ13.10.2018 | 3:02 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Σε νέα έξοδα μπαίνουν από τη Δευτέρα τα Τρικαλινά νοικοκυριά, καθώς ξεκινά η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης. Η προμήθεια του πετρελαίου προκαλεί πονοκέφαλο σε εκατοντάδες μικρές και μεσαίες οικονομικά οικογένειες τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο που θα κληθούν να βάλλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο.

Παρόλα αυτά δεν μπορούν να πράξουν διαφορετικά, αφού αποτελεί αναγκαιότητα, εκτός κι αν τη φετινή χρονιά, εξαιτίας της ανόδου της τιμής, θελήσουν να περιορίσουν έστω και λίγο την κατανάλωση για την εξοικονόμηση χρημάτων.

Πανέτοιμα εμφανίζονται τα πρατήρια υγρών καυσίμων των Τρικάλων για να υποδεχτούν το πετρέλαιο θέρμανσης.

Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεσή του με την μέση τιμή να εκτοξεύεται στα 1,14 ευρώ το λίτρο ωστόσο η τιμή αναμένεται να ξεπεράσει τα 1,17-1,18 ευρώ για τα μεγάλα αστικά κέντρα και τις απομακρυσμένες περιοχές θα υπερβεί το 1,20.

Τα πράγματα για τα νοικοκυριά, ιδιαίτερα στις περιοχές που η θέρμανση είναι ζωτικής σημασίας, θα είναι πιο δύσκολα αφού το επίδομα θέρμανσης θα ανέλθει μόλις στα 12,5 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο.

Και πάλι τα νοικοκυριά δεν θα μπορούν να προσβλέπουν στο επίδομα θέρμανσης άμεσα καθώς η κατάθεση των χρημάτων στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουαρίου, ενώ για όσους καθυστερήσουν να προχωρήσουν στην αγορά του πετρελαίου, η κατάθεση θα γίνει τον Ιούλιο του 2019.

Η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τους όρους για το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να εκδοθεί στο τέλος του έτους.

Η έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο πότε θα προμηθευτούν χιλιάδες νοικοκυριά το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ άλλοι σημαντικοί παράγοντες είναι τόσο η τιμή του όσο και η οικονομική δυνατότητα του κάθε νοικοκυριού, καθώς και οι καιρικές συνθήκες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης