Τρίτη 28.06.2022 | Εορτάζουν: Ανάργυρος, Ανάργυρη, Αναργυρούλα, Γερμανός

Σε πεδίο πολιτικής μάχης το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ08.10.2019 | 4:23 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Στη Βουλή φέρνει το θέμα της υπολειτουργίας των κλινικών του γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων ο ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο βουλευτής Τρικάλων Σάκης Παπαδόπουλος. Μετά και τη διακοπή της συνεχούς λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής, και τις παρεμβάσεις που ανέδειξαν τα προβλήματα στη Β΄ Παθολογική Κλινική, ξεκίνησε μιας συζήτηση γύρω από το ποια κυβέρνηση τελικά ευθύνεται για την κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων αναδεικνύοντας το θέμα ως μείζον πολιτικό ζήτημα.

Όπως τονίζεται από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ «Με αφορμή τα εκρηκτικά προβλήματα ορισμένων Κλινικών του Νοσοκομείου Τρικάλων (Παιδιατρική Β/Παθολογική ΩΡΛ Ουρολογική ) ο Συντονιστής της ΕΠΕΚΕ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός σε συνεργασία με τον υπεύθυνο της ΕΠΕΚΕ για τις δομές του ΕΣΥ Σάκη Παπαδόπουλο και τους άλλους βουλευτές της ΕΠΕΚΕ καταθέτουν επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Υγείας για την άμεση αντιμετώπιση των συγκεκριμένων προβλημάτων στη παρούσα φάση».

Όλα αυτά βέβαια είναι προβλήματα που σωρεύουν σταδιακά τις αδυναμίες των εκάστοτε κυβερνήσεων, να θέσουν επαρκής βάσεις στο δημόσιο σύστημα υγείας. Όσα βήματα και να έγιναν προς την κατεύθυνση αυτή, μέχρι σήμερα δεν έχουμε καταφέρει να έχουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα υγείας όχι μόνο σε επίπεδο δευτεροβάθμιων οργανισμών υγείας αλλά και πρωτοβάθμιων. Κάτι που βέβαια στοιχίζει σημαντικά σε κράτος, πολίτες αλλά και νοσηλευτικά ιδρύματα.

Έτσι, αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση του νυν υπουργού υγείας, ο οποίος θα κληθεί να δώσει απάντηση άμεση, μιας και τα προβλήματα που έχουν προκύψει είναι κρίσιμα για την υγειονομική κάλυψη των πολιτών της περιοχής μας και όχι μόνο. Θυμίζουμε, ότι για διαφορετικούς λόγους, τα δύο Νοσοκομεία της Δυτικής Θεσσαλίας, αυτή τη στιγμή δεν διαθέτουν συνεχή λειτουργία παιδιατρικών κλινικών σε μια περίοδο που αυξάνουν οι ανάγκες νοσηλείας. Γίνεται κατανοητό ότι δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης