Πέμπτη 06.05.2021 | Εορτάζουν: Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα, Ιώβ, Ιωβία, Ιώβη

Σε πλήρη ετοιμότητα για την κακοκαιρία

ΤΟΠΙΚΑ02.01.2019 | 5:48 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και οι Δήμοι του νομού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία.

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα μιας και πέραν των ισχυρών χιονοπτώσεων σε ορεινές και πεδινές περιοχές του νομού, προβλέπονται πολικές θερμοκρασίες που μέσα στο Σαββατοκύριακο αλλά και την ερχόμενη εβδομάδα θα αγγίξουν και τους -17 Βαθμούς Κελσίου.

Οι δυσμενείς προβλέψεις για τον καιρό στον Δήμο Τρικκαίων το επόμενο διήμερο, ενίσχυσαν τις υπάρχουσες προετοιμασίες των αρμόδιων Υπηρεσιών του. Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και οι συναρμόδιες υπηρεσίες συναντήθηκαν – για άλλη μια φορά –στο αμαξοστάσιο του Δήμου Τρικκαίων. Εκεί, ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου ενημερώθηκε για όλο το πλάνο και τον σχεδιασμό που έχει καταστρωθεί, δίνοντας πρόσθετες οδηγίες. Οι αντιδήμαρχοι κ. Ντιντής, Λασπάς, Μπούρας, Παζαΐτης, ο γενικός γραμματέας κ. Παπασίκας, καθώς και υπηρεσιακό προσωπικό, ρύθμισαν όλο το σχέδιο για την επικείμενη κακοκαιρία με προβλεπόμενη χιονόπτωση και παγετό.
Τα μηχανήματα και οχήματα του Δήμου είναι ήδη έτοιμα, όπως από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς διαπιστώθηκε σε μία ακόμη επιτόπια επίσκεψη του Δήμαρχου Τρικκαίων. Μάλιστα τα νέα πολυοχήματα που αγόρασε ο Δήμος με δικά του χρήματα, ενισχύουν την πιθανή «μάχη» εντός της πόλης.

Ταυτοχρόνως, έγινε και η προμήθεια τόνων αλατιού, ώστε να ριχθεί, όπου απαιτηθεί.
Ο κ. Παπαστεργίου ζήτησε, να γίνεται το συντομότερο δυνατό η παρέμβαση με αλάτι ή εκχιονιστικά, στο μήκους 700 χλμ. οδικό δίκτυο της πόλης των Τρικάλων.
Σημειώνεται ότι το προσωπικό του Δήμου Τρικκαίων θα βρίσκεται έτοιμο, στους δρόμους της πόλης και όπου απαιτηθεί, για να παρεμβαίνουν στα σημεία που θα παραστεί ανάγκη.

Πέραν των συσκέψεων που αναπτύχτηκαν σε όλους τους Δήμους του νομού, ανάλογες κινήσεις πραγματοποίησε και η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ευθύνη του κ. Κωστα Αγοραστού.

Σκοπός της σύσκεψης είναι ο καλύτερος συντονισμός των δυνάμεων των Δήμων, της Πυροσβεστικής, του Στρατού, της Αεροπορίας, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υποστήριξε τα εξής:

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε ετοιμότητα.  Ο καλύτερος συντονισμός φέρνει θετικά αποτελέσματα στην ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και στη μεταφορά των εμπορευμάτων.

Όλες αυτές τις μέρες και την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς υπήρξαν συντονισμένες επιχειρήσεις των μηχανημάτων μας και δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στις περιοχές όπου είχαμε χιονοπτώσεις.».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop