Πέμπτη 19.05.2022 | Εορτάζουν: Πατρίκιος, Πάτρικ, Πατρίκος, Πατρίκης, Πατρίτσιος, Πατρίτσης, Πατρικία, Πατρίκα, Πατριτσία, Πατρίτσα, Θεόγνωστος, Θεογνώστης, Θεογνώσιος, Θεογνωσία, Θεόκτιστος, Μένανδρος,Βηθεσδά

Σε πλήρη εξέλιξη αντιπλημμυρικά έργα στα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ22.10.2018 | 6:39 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη και τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μπουτίνα.

Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενόψει του χειμώνα και των βροχοπτώσεων της εποχής. Όπως έγινε γνωστό αντιπλημμυρικά έργα και καθαρισμοί ποταμών και ρεμάτων πραγματοποιούνται σε πολλές περιοχές των Τρικάλων από τα τέλη του καλοκαιριού. Ο Περιφερειάρχης και οι δυο Αντιπεριφερεριάρχες επισκέφθηκαν τα έργα:

– από τη γέφυρα Διαλεκτού έως τη γέφυρα Καραβόπορου στον Πηνειό Ποταμό

– από τον Παλαιοπόταμο έως το Βαλτινό

– από τη γέφυρα Μουργκάνη έως τη Μύκανη

– στο ρέμα της Πιαλείας στην Πύλη

– στην Οξύνεια

– στον Ξηρόκαμπο

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια παρά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και την περιορισμένη χρηματοδότηση, που δεν μας αφήνουν να πραγματοποιούμε άμεσες παρεμβάσεις. Η υλοποίηση έργων όπως αυτά, βοηθούν στην αντιπλημμυρική προστασία από συχνά φαινόμενα υπερχείλισης, που εμφανίζονται όταν υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται ολοένα και πιο συχνά. Ανήκουν δε στα έργα που δημιουργούν ασφάλεια μέσω της πρόληψης, προστατεύοντας ταυτόχρονα και το περιβάλλον. Τέτοια έργα πολλές φορές δεν φαίνονται, αλλά όταν χρειάζονται έρχονται στην επιφάνεια και προστατεύουν τη ζωή των πολιτών. Συνεχίζουμε με σχέδιο, μεθοδικότητα και πυξίδα μας τον άνθρωπο».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης