Κυριακή 21.04.2024 | Εορτάζουν: Αλεξάνδρα, Αλεξία, Αλεξάντρα, Αλέκα, Ιανουάριος, Ιανός, Ιανή, Φαίστος, Φαιστή, Φαιστίνα,Βάιος, Βάια, Βάγια, Βαία Δάφνης, Δάφνη

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Σε πρόγραμμα 70 πόλεων για την κινητικότητα ο Δήμος Τρικκαίων

ΤΟΠΙΚΑ01.03.2024 | 5:35 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η πρώτη συνάντηση συναρμόδιων φορέων για την πρωτοβουλία της Κομισιόν Intelligent Cities Challenge – ICC («Προκλήσεις Εξυπνων Πόλεων») πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Την Παρασκευή οι φορείς που εμπλέκονται στο πρόγραμμα συναντήθηκαν για να συζητήσουν την αρχική δράση, που τα επόμενα 2,5 χρόνια, μαζί με άλλες 69 πόλεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης , θα δρομολογήσει λύσεις για θέματα κινητικότητας, μεταφορών και κίνησης στα Τρίκαλα.
Ο Δήμος Τρικκαίων, η e-trikala ΑΕ, η Αστική Ανάπτυξη ΑΕ και εκπρόσωποι από το Αστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων, στην πρώτη αυτή συνάντηση γνωριμίας ενημερώθηκαν από τον επικεφαλής της δράσης κ. Δημήτρη Αποστολόπουλος, KPMG, για το πώς αυτή υλοποιείται. Καλωσόρισμα έγινε από τον συντονιστή του έργου κ. Λεωνίδα Ανθόπουλο, καθηγητή ΠΘ και ακολούθησαν οι παρουσιάσεις δύο παρουσιάσεις: της εξατομικευμένης κινητικότητας (DRT) από τον κ. Κωνσταντίνο Αβδελίδη, ειδικό συνεργάτης Δ. Τρικκαίων) και του έργου SINFONICA από την κ. Χριστίνα Καραμπέρη, Project Manager στην e-trikala Α.Ε.

Intelligent Cities Challenge

Η πρωτοβουλία Intelligent Cities Challenge (ICC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στοχεύει στην καθοδήγηση και υποστήριξη 70 πόλεων για να επιτύχουν η καθεμία, ξεχωριστή, έξυπνη, κοινωνικά υπεύθυνη και βιώσιμη πράσινη μετάβαση αξιοποιώντας τις τεχνολογίες πληροφορικής. Η φιλοδοξία του προγράμματος είναι να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες της ψηφιακής τεχνολογίας, σύμφωνα με τους στόχους της πράσινης και δίκαιης ανάπτυξης, ώστε οι πόλεις που συμμετέχουν να εξασφαλίσουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες τους.
Σκοπός είναι η διαμόρφωση και αποδοχή ενός πράσινου συμφώνου (Local Green Deal) που θα δίνει έμφαση στις μεταφορές και στην αστική κινητικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Τρικκαίων συντονίζει τους φορείς, αλλά θα δοθεί έμφαση και στη συμμετοχή των πολιτών, προκειμένου να συναποφασιστούν οι άμεσες ανάγκες της πόλης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης