Σάββατο 20.04.2024 | Εορτάζουν: Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος,Λάζαρος, Λάζος

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Σε συνέδριο στις Βρυξέλλες ο Δ. Παπαστεργίου

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ22.02.2024 | 4:56 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Πρέπει να φοβόμαστε την Τεχνητή Νοημοσύνη; Όχι αν ακολουθήσουμε όσα έχει προβλέψει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο Ai Act και προσδιορίσουμε τι θέλουμε να κάνει» υπογράμμισε o Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου κατά την τοποθέτησή του στο συνέδριο Masters of Digital του οργανισμού DIGITALEUROPE με θέμα «Europe 2030: A Digital Powerhouse», το οποίο πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Ο Υπουργός συμμετείχε στο πάνελ «AI – Made in Europe», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης για την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο Ελληνικό Δημόσιο. Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπαστεργίου επεσήμανε: «Πριν από λίγους μήνες, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συγκρότησε Συμβουλευτική Επιτροπή για την Τεχνητή Νοημοσύνη η οποία άρχισε να χαρτογραφεί τις δυνατότητες εφαρμογής της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Δημόσια Διοίκηση και, φυσικά, τα οφέλη που θα αποκόμιζε η χώρα από αυτές». Ακόμη, ο Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε στη θετική ανταπόκριση των πολιτών στην πρώτη εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης του Ελληνικού Δημοσίου καθώς ο Ψηφιακός Βοηθός-mAigov καθημερινά απαντά κατά μέσο όρο σε 10.000 ερωτήσεις, που τίθενται από τους πολίτες και αφορούν τη Δημόσια Διοίκηση.

Τόνισε επίσης τη σημασία που έχουν για την ανάπτυξη εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης και την ενίσχυση του ευρύτερου τεχνολογικού τομέα η χρήση Πράσινης Ενέργειας, οι επενδύσεις σε ισχυρά υπολογιστικά συστήματα και η αύξηση των διαθέσιμων Ανοιχτών Δεδομένων.

Συγχρόνως, ο Υπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην σημασία της Τεχνητής Νοημοσύνης για την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, οι οποίες σήμερα λείπουν από τις σύγχρονες δημοκρατίες.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης