Δευτέρα 15.04.2024 | Εορτάζουν: Λεωνίδας, Λεωνίδης, Λεώ, Λεωνιδία, Κρήσκης

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Σφοδρή αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ08.12.2022 | 6:24 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Κάντε επιτέλους μια πρόταση δυσπιστίας κ. Τσίπρα», είπε ο πρωθυπουργός, αρχίζοντας τη δευτερολογία του χθες στη Βουλή στη συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο για τις υποκλοπές.

Κατόπιν, υπενθύμισε ότι «ο πρώτος που υπήγαγε την ΕΥΠ στο γραφείο του πρωθυπουργού ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου», επανέλαβε ότι το θεωρεί σωστή επιλογή, λέγοντας παράλληλα ότι το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Η ΕΥΠ δεν πρέπει να μετατραπεί σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη λίστα των παρακολουθήσεων «την περιβόητη λίστα του Predator», όπως την  αποκάλεσε, την οποία -τόνισε- δεν έχει λόγο να την πιστέψει ελλείψει στοιχείων, ανέβασε τους τόνους: «Ντροπή σας και μόνο που υπονοείτε ότι παρακολουθούσα υπουργό της κυβέρνησης ή τον κ. Φλώρο – δεν ντρέπεσαι λίγο» και σημείωσε με ειρωνικό τόνο: «Παρακολουθούσα εγώ τον εαυτό μου;». Και «μόνο το ότι διακινούνται άρθρα με υπονοούμενα, ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, κάποιοι από την άλλη πλευρά του Αιγαίου θα χαίρονται πολύ», είπε.

Αναφερθείς στο θέμα με τον 16χρονο Ρομά, κ. Μητσοτάκης είπε ότι είμαστε «αντιμέτωποι με ένα τραγικό περιστατικό, που θα διερευνήσει η δικαιοσύνη και η αστυνομία. Θα συνιστούσα υπομονή, μην βιάζεστε και μην νομίζετε ότι θα έχουμε μία επανάληψη των γεγονότων του 2008 που εσείς τα οργανώσατε».

Στην πρωτολογία του ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε γενναία θεσμική απάντηση το νομοσχέδιο για τις υποκλοπές ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή και τονίζοντας ότι έρχεται να άρει αστοχίες που αναδείχτηκαν με την παρακολουθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα.

 

Ο Αλ. Τσίπρας

Η δευτερολογία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε υψηλούς τόνους συνοδεύτηκε από αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη για τα δημοσιεύματα περί παρακολούθησης του κ. Φλώρου. O κ. Τσίπρας ζήτησε επιτακτικά από τον πρωθυπουργό να απαντήσει εάν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για κρίσιμο ζήτημα εθνικής ασφαλείας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι θα κατέβει από το βήμα προκειμένου να απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ακολούθησε έντονη λογομαχία και ο Αλέξης Τσίπρας διέκοψε την ομιλία του από το βήμα προκειμένου να λάβει τον λόγο ο πρωθυπουργός και να απαντήσει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να ολοκληρώσει ο Αλέξης Τσίπρας και μετά να απαντήσει, με τον τελευταίο να κατεβαίνει από το έδρανο για να δώσει τον λόγο στον πρωθυπουργό.

Στην πρωτολογία του ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «Βασικό χαρακτηριστικό των ενόχων είναι πάντοτε η δειλία και το θράσος» και πρόσθεσε ότι «επί 1,5 μήνα ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και σήμερα που εμφανίστηκε ήταν γεμάτος θράσος».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις τοποθετήσεις των Σαμαρά και Καραμανλή δύο φορές στην ομιλία του τονίζοντας ότι η κριτική στον πρωθυπουργό δεν γίνεται μόνο από την αντιπολίτευση αλλά και από την ίδια του την παράταξη.

«Κρυφτήκατε από την εθνική αντιπροσωπεία, κρυφτήκατε από το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προσπαθείτε να καλύψετε τα ίχνη σας αλλά δεν κρύβονται όπως και η σφραγίδα της συγκάλυψης που επιχειρείτε να βάλετε παντού. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε καμία άλλη ένδειξη, η στάση σας, η συγκάλυψη που επιχειρείτε είναι απόδειξη της ενοχής», είπε και πρόσθεσε μία σειρά από ερωτήσεις στον πρωθυπουργό που σύμφωνα με τον ίδιο αποδεικνύουν την ενοχή του.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης