Σάββατο 20.08.2022 | Εορτάζουν: Ηλιόδωρος, Ηλιοδώρα, Ελεοδώρα, Έλντα, Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα, Σαμουήλ, Σαμουήλος, Σαμουήλης, Σαμουέλος, Σαμουηλία, Σαμουήλα, Σαμουέλα,Ορέστης, Ορεστιάς, Ορεστία, Ορεστιάδα

Σημαντικά κενά στα σχολεία των Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ02.11.2019 | 2:40 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Το αιρετό τακτικό μέλος ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας Αμπατζή Γεωργία και το αιρετό αναπληρωματικό μέλος από τα Τρίκαλα Παπαζεύκου Ουρανία, (Εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ) έκαναν παρέμβαση  για τα κενά αναπληρωτών/-τριών στα σχολεία στην Θεσσαλία.

«Δύο μήνες μετά το άνοιγμα των σχολείων, δεν έχουμε ακόμη προσλήψεις αναπληρωτών/-τριών στο πρόγραμμα «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ» και στις Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ που αφορούν κυρίως την Προσφυγική Εκπαίδευση!

Αναμένεται ακόμη η κατανομή των θέσεων για τους 4500 διορισμούς στην Ειδική Αγωγή – που έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2019. Είναι γνωστό ότι στον προϋπολογισμό υπάρχουν πιστώσεις για 37.000 αναπληρωτές και συνολικά έχουν προσληφθεί 26.000. Είναι επιτακτική η ανάγκη για κάλυψη,  άμεσα,  όλων  των  κενών.

Η «κανονικότητα» στα σχολεία δεν μπορεί να επέλθει με «αόρατους» εκπαιδευτικούς! Οι «μαγικές» λύσεις των «αυστηρών προειδοποιήσεων» και των «άμεσων ενεργειών» για συμπτύξεις τμημάτων – ενώ υπάρχει επάρκεια διδακτικού προσωπικού, οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών, το κλείσιμο τμημάτων μαθητείας, δεν μπορούν να κρύψουν το πρόβλημα και δεν οδηγούν σε μείωση των κενών. Απεναντίας, διογκώνουν τα πλεονάσματα σε βάρος της ποιότητας της εκπαίδευσης!» αναφέρουν οι δύο εκπαιδευτικοί.

Για τα κενά ανά νομό στη Θεσσαλία, αναφέρουν ότι στο νομό Τρικάλων τα κενά ανέρχονται στα 31 ενώ στη Θεσσαλία στα 82. Επίσης μένουν ακάλυπτες 490 ώρες στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων στις μουσικές ειδικότητες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης