Σάββατο 13.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Σημαντικές δυσκολίες στον κλάδο των Ηλεκτρολόγων

ΤΟΠΙΚΑ19.12.2018 | 2:18 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους συζήτησαν οι ηλεκτρολόγοι της περιοχής κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης; Που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στα γραφεία της Ομοσπονδίας ΕΒΕ ν. Τρικάλων.

Όπως επισημάνθηκε από τη διοίκηση του Συνδέσμου, η χρονιά που κλείνει, παρά το γεγονός ότι τα δομικά επαγγέλματα είδαν μια σχετική βελτίωση στο εύρος των εργασιών τους, για τους ηλεκτρολόγους ήταν και παραμένει μια δύσκολη περίοδος. Οι λόγοι αφορούν προφανώς την οικονομική κρίση και την αδυναμία των συμπολιτών μας, να διαθέσουν χρήματα ακόμη και για βασικές εργασίες συντήρησης.

Από την άλλη, ο πρόεδρος κ. Βασίλης Μπακογιάννης, τονίζει ότι η υψηλή φορολογία, προφανώς και κόβει τα φτερά των ηλεκτρολόγων, που αναγκάζονται με τον μικρό κύκλο εργασιών που έχουν, να καλύψουν υπέρογκα ποσά ενώ παράλληλα να αντιμετωπίσουν την λαθρεγκατάσταση.

«Το επάγγελμα μας, όπως όλα τα επαγγέλματα της οικοδομής και παράλληλα, όπως βιοτέχνες μικροέμποροι, αυτοαπασχολούμενοι και πολλοί άλλοι απειλούνται με πραγματική εξαφάνιση» ανέφερε επισημαίνοντας παράλληλα τον αθέμιτο ανταγωνισμό των πολυκαταστημάτων και πολυεθνικών εταιρειών, αλλά και την καταναλωτική αδυναμία.

Την ίδια αγωνία εξέφρασαν και τα υπόλοιπα μέλη του Συνδέσμου οι οποίοι καθημερινά βιώνουν τα προβλήματα, ενώ αναμένονται και παρεμβάσεις ώστε αυτά να γίνουν γνωστά.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης