Κυριακή 28.02.2021 | Εορτάζουν: Κύρα, Κυρά, Κυράτσα, Κυράτσω, Κυράτση, Κυρατσούδα, Μαριάννα

Σημαντική εκδήλωση για τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις δράσεις της ΕΤΕπ

ΤΟΠΙΚΑ23.02.2019 | 12:55 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Την προσοχή αρκετών Τρικαλινών κέντρισε το βράδυ της Παρασκευής η εσπερίδα που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης έγινε αναφορά στο ρόλο των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων στη χώρα μας, δίνοντας την ανάσα που χρειάζεται σ’ ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, που ενισχύει δράσεις και έργα σε όλη τη χώρα, στη Θεσσαλία και στα Τρίκαλα, μέσα από την εκδήλωση έδωσε σειρά συμβουλών, χρήσιμων θα έλεγε κανείς, στοχεύοντας στην διεύρυνση των γνώσεων για τις δραστηριότητες της ΕΤΕπ και τα χρηματοδοτικά «εργαλεία» που ήδη χρησιμοποιούνται σε έργα, στην Ελλάδα και στην περιοχή των Τρικάλων.

Φτάνει να σημειωθεί κι όπως έγινε άλλωστε γνωστό στο περιθώριο της εκδήλωσης η

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) προάγει τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρέχοντας μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση, εγγυήσεις και συμβουλές. Στηρίζει έργα εντός και εκτός ΕΕ. Μέτοχοί της είναι τα κράτη μέλη της ΕΕ. Η ΕΤΕπ είναι ο βασικός μέτοχος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤΕ) και μαζί με αυτό, αποτελούν τον Όμιλο ΕΤΕπ. Στο πλαίσιο του επενδυτικού σχεδίου για την Ευρώπη που προτείνει η Επιτροπή, ο όμιλος της ΕΤΕπ αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής που αποσκοπεί στην εξάλειψη του μεγάλου επενδυτικού χάσματος μέσω της απαλλαγής των επενδυτών από ορισμένους από τους κινδύνους που ενέχουν τα έργα.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν μεταξύ των άλλων ο κ. Γιάννης Καλτσάς, Διευθυντής της Διεύθυνσης για τις Δραστηριότητες της ΕΤΕπ σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο κ. Καλτσάς μίλησε για τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που προσφέρει η ΕΤΕπ για το μέλλον. Ο ίδιος πέραν των άλλων επικέντρωσε την προσοχή στις δραστηριότητες της ΕΤΕπ που είναι εστιασμένες σε τέσσερις τομείς προτεραιότητας: καινοτομία και δεξιότητες, πρόσβαση των μικρότερων επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση, κλίμα περιβάλλον και στρατηγικές υποδομές.

Στην εγγυοδοσία μικρών επιχειρήσεων στάθηκε ο κ. Αναστάσιος Λάππαs, πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας. Διαδικασία που θα δώσει ανάσα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της αγοράς.

Αναφορά στον αναπτυξιακός νόμος έκανε ο κ. Σάκης Παπαδόπουλος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Τρικάλων, μέλος Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Μέσα από παραδείγματα ο κ. Παπαδόπουλος κατάφερε να μεταφέρει από τα πρώτα κιόλας λεπτά της ομιλίας του την αναγκαιότητα και τη σημαντικότητα του εν λόγω πλαισίου.

Το πρόγραμμα των εισηγήσεων έκλεισε με τον δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου που μίλησε για την έλευση του προγράμματος «Φιλόδημος» από την ΕΤΕπ. Ένα πρόγραμμα που συμβάλει αποφασιστικά στην κατασκευή έργων που έρχονται να επιλύσουν προβλήματα και να στηρίξουν σε διάφορους τομείς τους ΟΤΑ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop