Παρασκευή 19.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Σημαντικό το σχέδιο μονοπατιού που θα συνδέει τους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας

ΤΟΠΙΚΑ15.06.2019 | 12:39 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Ο τουρισμός, αναδεικνύεται σταδιακά σε ένα από τα δυνατά χαρτιά στο νομό Τρικάλων σε ότι αφορά στην ευημερία της περιοχής ακόμη και σε καιρούς κρίσης. Όπως για παράδειγμα με την επισκεψιμότητα που χτυπάει κόκκινο στην περιοχή σχεδόν κάθε μήνα του χρόνου, με τις θέσεις εργασίας και πολλά ακόμη. Είμαστε πλέον δυναμικά στον χάρτη του τουρισμού και αυτό οφείλουμε να το διαφυλάξουμε.

Σημαντική η υλοποίηση του σχεδίου της τουριστικής ανάδειξης της Θεσσαλίας, όπου εμπεριέχονται σημαντικά βήματα για το νομό Τρικάλων, που αν ολοκληρωθούν, πραγματικά θα αλλάξουν ριζικά το τουριστικό πρόσωπο της περιοχής. Πέρα από τις υποδομές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για να γίνει πιο προσβάσιμος ο νομός Τρικάλων και οι προορισμοί του, έχουμε να αναδείξουμε σε όλο το νομό σημαντικά αξιοθέατα αλλά και τη δυνατότητα μιας ανεπανάληπτης τουριστικής εμπειρίας για τον επισκέπτη. Πέρα λοιπόν από το θρησκευτικό τουρισμό, που πλέον αποτελεί κεφάλαιο για την περιοχή, σκοπός είναι να αναδειχθεί ο ορεινός όγκος, η περιοχή Ασπροποτάμου, Πύλης και Περτουλίου, αλλά και ο αστικός τουρισμός που βρίσκεται σε μεγάλη άνθηση.

Εξάλλου, αναγνωρίζεται πλέον ότι ο επισκέπτης αναζητεί προορισμό με απαιτήσεις, πέρα από την ομορφιά των τοπίων. Θέλει σύγχρονα μουσεία, περιμένει να βιώσει ολοκληρωτικά ιδιαίτερες εμπειρίες στην περιοχή μας.

Εναλλακτικότητα και συνεργασία

Αυτό που κάποτε υπήρχε ως πρόταση για τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας μεταξύ των νομών για συνολική τουριστική ανάπτυξη, έρχεται τώρα η περιφέρεια και το κάνει πραγματικότητα μέσα από μια δράση που αν υλοποιηθεί σωστά θα αλλάξει ριζικά την έννοια της τουριστικής αξιοποίησης του νομού. Πρόκειται για τη σύνδεση του νομού Καρδίτσας με το νομό Τρικάλων μέσα από μονοπάτι που θα ξεκινά από τη Λίμνη Πλαστήρα και θα φτάνει στα Μετέωρα μέσω Χρυσομηλιάς. Στο διαδρομή, προβλέπεται ήπιο δίκτυο υποδομών που θα καλύπτουν τις ανάγκες των περιπατητών. Αντίστοιχα, μοναδικός και ο σχεδιασμός μονοπατιού από τον Όλυμπο μέχρι και το Πήλιο. Αν τελικά γίνει πραγματικότητα πιστεύουμε ότι θα προσφέρεται μια μοναδική εμπειρία για τους φυσιολάτρεις επισκέπτες της περιοχής.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης