Τρίτη 05.12.2023 | Εορτάζουν: Διογένης, Σάββας, Σάβας, Σαββούλης, Σαββούλα, Σαβούλα, Σαβούλη

Σήμερα η έλευση του Υπουργού Παιδείας

ΤΟΠΙΚΑ08.08.2018 | 8:02 πμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται ο υπουργός Παιδείας σήμερα στα Τρίκαλα, με ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να περιμένουν και σαφείς απαντήσεις σε ότι αφορά το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μιας και το θέμα φαίνεται ότι επιχειρείται να κλείσει μεσοκαλόκαιρο…. Παρά τους αρχικούς ισχυρισμούς ότι υπάρχει χρόνος για ανταλλαγή απόψεων, ζυμώσεις κοκ.

Με βάση την πρόταση, η περιοχή μας για μία ακόμη φορά μπορεί να χαρακτηριστεί ως η μεγάλη χαμένη και στο νέο σχεδιασμό από άποψη αριθμού σχολών. Υπενθυμίζεται επίσης ότι η αρχική πρόταση που προωθήθηκε στο υπουργείο και από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αφορούσε  τη λειτουργία πολλών και πολλαπλών τμημάτων τόσο γύρω από τη φυσική αγωγή και την υγεία όσο και γύρω από διεθνείςς σπουδές αλλά και εργαστήρια αντικειμένων που συνδέονται με τη δραστηριότητα στην περιοχή.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Υπουργού στις 12:00 η συνάντηση με τις διοικήσεις και το προσωπικό του Τμήματος Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΤΕΙ.

Στις 14:00 θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.

Κατόπιν ο κ. Γαβρόγλου θα μεταβεί στην Καρδίτσα και την Πέμπτη 9 Αυγούστου, ο Υπουργός θα μεταβεί στη Λάρισα όπου θα συναντηθεί με τις πρυτανικές αρχές και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στη συνέχεια ο κ. Γαβρόγλου θα επισκεφθεί τον Βόλο και στις 17:30 θα συναντηθεί στο Πανεπιστήμιο με τις πρυτανικές αρχές και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Στις 20:00 θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου στο «Μουσείο Τσαλαπάτα».

Την Παρασκευή 10 Αυγούστου, θα μεταβεί στη Λαμία για αντίστοιχες συναντήσεις.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης