Τρίτη 01.12.2020 | Εορτάζουν: Θεόκλητος, Ναούμ, Ναούμης, Ναόμι, Ναούμα, Φιλάρετος, Φιλαρέτης, Φιλαρέτη

Σκάνδαλο με παράτυπες πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ31.10.2018 | 5:06 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υπόθεση παράτυπων πωλήσεων ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές από τον αντιπρόεδρο της Jumbo, κ. Ευάγγελο Παπαευαγγέλου, μέσω χρήσης τερματικών POS τουλάχιστον της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγαν οι κινεζικές αρχές και που πλέον έχει επεκταθεί και συνεχίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο κ. Παπαευαγγέλου, μέσω προσωπικής εταιρείας που είχε συστήσει, φέρεται να έχει προχωρήσει σε πωλήσεις ακινήτων αξίας της τάξεως των 40 – 50 εκατ. ευρώ σε Κινέζους αγοραστές, που κατέβαλλαν τα σχετικά ποσά μέσω χρήσης POS.

Ωστόσο, στην Κίνα έχουν επιβληθεί κεφαλαιακοί έλεγχοι με στόχο τον περιορισμό της εξόδου κεφαλαίων από την χώρα, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη πρακτική να είναι παράνομη. Στην προκειμένη περίπτωση, οι Κινέζοι αγοραστές των ακινήτων πλήρωναν μέσω πιστωτικών καρτών στα POS, παρακάμπτοντας το σύστημα κεφαλαιακών ελέγχων της Κίνας. Με τον τρόπο αυτό κατοχύρωναν και την λήψη άδειας παραμονής μέσω του προγράμματος της Χρυσής Βίζα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links: www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr


Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop