Σάββατο 20.04.2024 | Εορτάζουν: Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος,Λάζαρος, Λάζος

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Σκαρφαλώνουν οι τιμές των καυσίμων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ21.02.2024 | 5:19 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στο 1,90 ευρώ ανά λίτρο διαμορφώνεται η μέση τιμή λιανικής πώλησης καυσίμων για όλη την Ελλάδα σύμφωνα με το τελευταίο δελτίου του «Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων».

Μετά από μια περίοδο σχετικής σταθερότητας, το τελευταίο διάστημα, οι τιμές έχουν αρχίσει να «τσιμπάνε» ακουμπώντας ή ακόμα και ξεπερνώντας με τα δύο ευρώ σε περιοχές εκτός Αττικής.

Συγκεκριμένα, το κοντέρ έγραψε δύο στο νομό Κυκλάδων και Δωδεκανήσων ενώ στην Αττική κινήθηκε λίγο κάτω από το 1,90 για την απλή αμόλυβδη.

Με βάση τη μέση τιμή και συγκρίνοντας τις τιμές ένα μήνα πριν η διαφορά είναι στα +8,5 λεπτά το λίτρο.

Στις διεθνείς αγορές, κοντά στα υψηλά τριών εβδομάδων κινούνται για μία ακόμα ημέρα οι τιμές του πετρελαίου, λόγω των αυξημένων εντάσεων στη Μέση Ανατολή και της ανάκαμψης της ζήτησης στην Κίνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent υποχώρησαν κατά 11 σεντς στα 83,45 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) για παράδοση Απριλίου μειώθηκε κατά 11 σεντς στα 78,35 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο του Μαρτίου με το WTI αυξήθηκε κατά 36 σεντς στα 79,55 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα πάντα με το «Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων» η μέση τιμή στο diesel κίνησης διαμορφώθηκε στα 1,742 ευρώ το λίτρο ενώ ένα μήνα πριν ήταν 9,6 λεπτά φθηνότερο.

Μικρότερη αύξηση παρατηρείται στο πετρέλαιο θέρμανσης γεγονός που αποδίδεται στον σχετικά καλό καιρό. Συγκεκριμένα, η μέση τιμή είναι στα 1,346 ευρώ λίτρο, ενώ πριν ένα μήνα ήταν στα 1,288 ευρώ το λίτρο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης