Δευτέρα 15.04.2024 | Εορτάζουν: Λεωνίδας, Λεωνίδης, Λεώ, Λεωνιδία, Κρήσκης

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Σκέψεις για ενοποίηση του Ασκληπιείου με το Βαρούσι

ΤΟΠΙΚΑ23.02.2023 | 5:13 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τη σκέψη για ενοποίηση του Ασκληπιείου με το Βαρούσι, ενόψει της επίσκεψης στην πόλη μας της Υπουργού Πολιτισμού, εξέφρασε μιλώντας στη Λέσχη 97,6 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Νομίζω πως υπάρχουνε δυο πράγματα που θα πρέπει να προωθηθούν γρήγορα από το Υπουργείο. Το πρώτο η μελέτη και η ολοκλήρωση πλέον του Διαχρονικού Μουσείου στην πρώην ΤΑΞΥΠ.

Το δεύτερο είναι η ενοποίηση του Ασκληπιείου με το Βαρούσι. Υπάρχει ένας σχεδιασμός, που έχει γίνει από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων, προκειμένου να ενοποιήσουμε όλη την περιοχή αυτή. Κατανοώντας ότι θα πρέπει να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες πρώτα, θα έβλεπα με πάρα πολλή συμπάθεια το να ανοίξουμε όλο το χώρο του Ασκληπιείου.

Έχει ήδη συμβεί στη Λάρισα, όπου κατεδαφίστηκαν κτίσματα που ήταν κτισμένα πάνω από το Αρχαίο Θέατρο. Εκτός αν εδώ μας ικανοποιεί όλους μας να είναι θαμμένα τα αρχαία ευρήματα των πρόγονων μας, κάτω από τα σπίτια μας. Δε νομίζω ότι αρέσει και στους ίδιους τους ιδιοκτήτες το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα, οπότε θα πρέπει να δρομολογήσουμε διαδικασίες να αποζημιωθούνε όσο καλύτερα μπορούν. Δεν είναι ούτε δική μου μόνο σκέψη, ούτε κάτι καινούργιο. Αν βρεθούν τα χρήματα, και μιλάμε για εκατομμύρια, όπως βρέθηκαν και για το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, τότε θα πρέπει να το σκεφτόμαστε σιγά-σιγά.»

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης