Κυριακή 25.09.2022 | Εορτάζουν: Ευφροσύνη, Φροσύνη, Φρόσω, Ευφροσύνα, Φροσούλα, Φροσού, Έφη

Σκληρή απάντηση Αλ. Τσίπρα σε Κ. Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ14.06.2018 | 3:24 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σφοδρή επίθεση, σε υψηλούς τόνους, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον Αντώνη Σαμαρά, σχολιάζοντας τη στάση τους στο Σκοπιανό, στη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της αξιολόγησης και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο.

Ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στην πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – την οποία χαρακτήρισε καλοδεχούμενη – αποκαλώντας τον «θλιβερό φερέφωνο του πραγματικού αρχηγού της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά».

Όπως είπε, ο κ. Σαμαράς έχτισε πολιτική καριέρα πουλώντας ψεύτικο πατριωτισμό με το Σκοπιανό. Και αυτό ενώ ο ίδιος αποδέχτηκε σε επίσημο έγγραφο να καταγραφεί η γειτονική χώρα ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό, έκανε λόγο για «υπερπατριωτισμό το 1991 με αποτέλεσμα να ρίξει την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», ενώ σήμερα – όπως πρόσθεσε – «παριστάνει τον θεματοφύλακα των εθνικών αξιών».

Στο στόχαστρο του κ. Τσίπρα βρέθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον οποίο τόνισε πως «τίθεται σε ομηρεία από τον κ. Σαμαρά, ο οποίος τον οδηγεί σε μια θέση και στάση που δε συνάδει με προηγούμενες θέσεις του και τον οδηγεί σε μια συμπεριφορά θεσμικών ακροβασιών», αναφερόμενος στις επιθέσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, ο  Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «είναι η τελευταία ψηφοφορία μετά από οκτώ δύσκολα χρόνια που είναι αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς», σημειώνοντας πως «τελειώνουμε τα προγράμματα στήριξης τον επόμενο Αύγουστο».

Αφού έκανε μια αποτίμηση του έργου της κυβέρνησής του, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα εγκωμιαστικά σχόλια που δέχεται η χώρα σήμερα από ευρωπαίους αξιωματούχους και ευχαρίστησε τα μέλη της κυβέρνησής του.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης