Παρασκευή 02.12.2022 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Σκρέκας: Αν χρειαστεί θα παρέμβουμε στο πετρέλαιο κίνησης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ15.10.2022 | 3:08 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Για τα «φλέγοντα» ζητήματα των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης στο πορτοφόλι των καταναλωτών μίλησε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Όπως δήλωσε, η τιμή πετρελαίου θέρμανσης ξεκινάει στο 1,31 ενώ για πετρέλαιο κίνησης, «παρακολουθούμε την κατάσταση και μόλις χρειαστεί θα παρέμβουμε. Θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό. Θα εξαρτηθεί από τις διεθνείς τιμές πετρελαίου».

Για το φυσικό αέριο δήλωσε ότι υπάρχει επιδότηση 80 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι «θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο της οικονομίας για αν στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για το καλάθι του νοικοκυριού, την ενεργειακή κρίση και απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα για τα σχόλιά του στη Βουλή.

«Να περιορίσουμε την ακρίβεια με το καλάθι του νοικοκυριού, όχι δε στοχεύουμε σε αυτό. Το καλάθι του νοικοκυριού είναι ένα κλάσμα προϊόντων δεν μπορεί να επηρεάσει τον πληθωρισμό. Είναι μια προσπάθεια που σκεφτήκαμε με τους συνεργάτες μου και έχει στόχο να δώσει στη θύελλα του πληθωρισμού έναν χώρο βασικών προϊόντων απολύτως απαραίτητων για τη λειτουργία του νοικοκυριού, όσο το δυνατόν πιο προστατευμένο από τον πληθωρισμό. Στόχος, οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας να ξέρουν ότι όταν μπαίνουν στο σούπερ μάρκετ και βλέπουν τη σήμανση «καλάθι του νοικοκυριού» να ξέρουν ότι είναι το φθηνότερο προϊόν. Η μάχη του πληθωρισμού γίνεται με άλλους τρόπους, με το πλαφόν στο κέρδος για παράδειγμα», είπε αρχικά.

«Δεν θα μπει ειδικό πλαφόν για τα προϊόντα του καλαθιού, πλαφόν υπάρχει ούτως ή άλλως για τα κρίσιμα για τη διαβίωση προϊόντα. Το καλάθι θα αλλάζει ανά 7 ή 14 μέρες, αναλόγως της επάρκειας και της διαθεσιμότητας που υπάρχει. Το αλεύρι για παράδειγμα σκεφτόμαστε να το βάλουμε από την αρχή, να κάνουμε αυτή την αλλαγή, και κοιτάμε και για τα όσπρια. Δεν μπορούμε να «ξεχειλώσουμε» την λίστα γιατί δεν θα έχει νόημα αυτή η προσπάθεια. Νόημα έχει οι εταιρείες να κάνουν τιμές που θα είναι κάτω από το κόστος», πρόσθεσε.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης