Πέμπτη 22.02.2024 | Εορτάζουν: Θαλάσσιος, Θαλάσσης, Θάλασσα, Θαλασσινή, Θαλασσιά, Θαλασσία

Σκρέκας: Αν χρειαστεί θα θέσουμε και άλλα όπλα κατά της ακρίβειας

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ17.01.2024 | 5:00 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με δέσμη μέτρων που στοχεύουν στην καταπολέμηση της ακρίβειας η οποία «ματώνει» τα ελληνικά νοικοκυριά, προσπαθεί η κυβέρνηση να βάλει «φρένο» στις συνεχιζόμενες ανατιμήσεις που βλέπουν οι καταναλωτές στα ράφια των σουπερμάρκετ και στους πάγκους των λαϊκών αγορών.

«Τα πρόστιμα και τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει έχουν συμβάλλει ως ένα ποσοστό στην τιθάσευση και τη συγκράτηση του πληθωρισμού», λέει μιλώντας στο MEGA, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

«Βεβαίως αποδεικνύεται ότι η ακρίβεια συνεχίζει να είναι το νούμερο ένα πρόβλημα το οποίο απασχολεί τα ελληνικά νοικοκυριά και για αυτόν τον λόγο συνεχίζουμε με νέα μέτρα έτσι ώστε να διορθώσουμε ίσως και χρόνιες παθογένειες οι οποίες κυριαρχούν στην ελληνική αγορά και στο ελληνικό εμπόριο», ανέφερε.

Όπως τονίζει ο κ. Σκρέκας: «(Η ακρίβεια) είναι ένα πρόβλημα μεγάλο το οποίο απασχολεί. Είμαστε απόλυτα αυστηροί και δε θα διστάσουμε να επιβάλουμε πρόστιμα σε όσους αποδεικνύεται ότι πήγαν να κερδοσκοπήσουν σε αυτήν την πολύ δύσκολη συγκυρία. (…) Αν χρειαστεί θα θέσουμε και άλλα όπλα κατά της ακρίβειας».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης