Τρίτη 09.03.2021 | Εορτάζουν: Αέτιος, Αετός, Αέτης, Αετίς, Αετίων, Αετίνα, Βιβιανός, Βιβιάνα, Βιβιανή, Βιβή, Βίβιαν, Ηλιανός, Ιλιάς, Ηλιανή, Ηλιάνα, Λιάνα, Ιλιάνα, Ηλιάννα, Λυσίμαχος, Λυσιμάχη, Ξάνθος, Ξάνθιος, Ξανθιάς, Ξανθούλιος, Ξανθούλης, Ξανθή, Ξανθούλα, Σεβηριανός, Σεβηριανή, Σμάραγδος, Σμαράγδης, Σμαραγδένιος, Σμάρης, Σμαράγδα, Σμαραγδένια, Σμαραγδή, Σμαράγδω, Σμαρούλα, Σμαρώ, Σμαραγδία, Σμαραγδούλα, Σμάρα, Φιλοκτήμων, Φιλοκτήμονας, Σαράντης, Σαράντος, Σαραντούλα

Σκρέτας: «Δεν το βλέπετε;Το χάνουμε το παιδί»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ22.02.2021 | 11:42 μμ

Γράφει ο/η

Athletic News

Γράφει ο/η Athletic News

Νέα επιστολή είχαμε από τον πρόεδρο των Ικάρων Τρικάλων Κώστα Σκρέτα, με την οποία ζητάει από τους υποψήφιους προέδρους της ΕΟΚ να μεσολαβήσουν , ώστε να σωθεί το ελληνικό μπάσκετ.
Αναλυτικά η επιστολή Σκρέτα:
Άμεση εκκίνηση προπονήσεων σε Εθνικές κατηγορίες και ακαδημίες
Δυστυχως κύριοι… το καταφεραμε!!! Και αυτο Χάσαμε με κατεβασμενα τα χερια από τη Βοσνία… μια χώρα που την κερδίζαμε με συνοπτικές διαδικασίες δύο φορές στην έδρα της. Αυτή είναι η Εθνική Ελλάδας της ανάγκης… της κατρακύλας..
Λογικό… όταν δεν υπάρχει ενεργή βάση έναν χρόνο τώρα στις εθνικές κατηγορίες εννοείται ότι δεν θα υπάρχει και οξυγόνο. Αυτές όμως είναι οι συνέπειες των αποφάσεων που παίρνουν απαίδευτοι με τον αθλητισμό. Όταν οι απαίδευτοι δεν καταλαβαίνουν ότι ο αθλητισμός αποτελεί το καλύτερο ψυχικό και σωματικό “ντοπάρισμα” κατά του κορωνοϊού… δεν υπάρχει διέξοδος και ίσως δεν θα υπάρξει επιστροφή.
Στα σχολεία όλης της χώρας στριμώχνονται δεκάδες παιδιά σε μια αίθουσα ελάχιστων τετραγωνικών αλλά… σε έναν χώρο απείρως μεγαλύτερο σε μέγεθος όπως είναι ένα κλειστό γυμναστήριο απαγορεύεται να προπονούνται 15 άτομα στην Β’ και στην Γ’ Εθνική… απαγορεύονται να προπονούνται μέχρι και τα παιδιά των ακαδημιών!!! Όταν ο ιστός του μπάσκετ ραγίσει και πέσει η σημαία, τότε θα είναι αργά. .Τα μοναδικά πρωταθλήματα που αγωνίζονται Έλληνες νέοι και προσεχώς διεθνείς αθλητές είναι της Α2 της Β’ και της Γ’ Εθνικής! Πρέπει να ξυπνήσουμε όλοι κύριοι!
Και όταν λέω όλοι… εννοώ ΌΛΟΙ!! Όχι μόνο το υπουργείο και η ομοσπονδία αλλά… και εσύ Βαγγέλη, εσύ Παναγιώτη, εσύ Άγγελε… Αφήστε λίγο την “ψηφομαχία” στην άκρη διότι το “χάνουμε το παιδί”. Μπείτε μπροστά!!! Οι παράγοντες και οι ομάδες θα σας ακολουθήσουν!
Ξεκινούν οι προπονήσεις στην Α2. Ποια η διαφορά με την Β’ και την Γ’ Εθνική;;; Καμία απολύτως!!!
Πλέον από βδομάδα έρχεται άνοιξη… ανθίζουν οι αμυγδαλιές. Αν υπήρχε κανονικό πρωτάθλημα, θα φτάναμε στο τέλος Η βάση όμως του ελληνικού μπάσκετ παραμένει σε λήθαργο. Κι εαν το αφήσετε έτσι… τότε ξεχάστε τις διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς. Ποιος θα έχει το κουράγιο να ασχοληθεί;;; Ποιος θα είναι σε θέση να αγωνισθεί να παλέψει να υπάρχει ξανά ζωή στο αγαπημένο μας άθλημα;
Υπάρχει όμως λύση… και είναι η λέξη ΕΝΟΤΗΤΑ!!! Με την ενότητα μπορούμε να προχωρήσουμε και να διεκδικήσουμε.
Η άτολμη πολιτεία ή η κουρασμένη πλέον ομοσπονδία η ακόμη και οι δημοτικές και περιφερειακές διοικήσεις μπορούν να χορηγήσουν ένα μικρό χρηματικό ποσό σε κάθε ομάδα έτσι ώστε να πληρωθούν προπονητές και οδοιπορικά αθλητών για να διατηρηθεί στην ζωή το αγαπημένο μας άθλημα για έναρξη προπονήσεων τουλάχιστον τους 2 επόμενους μήνες με την ελπίδα οι υπεύθυνοι να δουν ρεαλιστικά την επόμενη ημέρα κατανοώντας πως ο αθλητισμός (με όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας που επιτάσσει το υγειονομικό πρωτόκολλο) δεν μπορεί να αποτελέσει εστία διασποράς του κορωνοϊού και μιας και δεν πρόκειται φέτος να δούμε πρωτάθλημα… τουλάχιστον να είναι οι ομάδες, οι προπονητές και φυσικά οι αθλητές έτοιμοι για μια νέα δυνατή αρχή.
Με τιμή,
Ο πρόεδρος των Ικάρων Τρικάλων
Κώστας Σκρέτας
ΥΓ Σε αυτή την προσπάθεια μπορεί αρωγός να είναι και ο ΕΟΔΥ προσφέροντας κατα τόπους δωρεάν ράπιντ τεστ για τους αθλητές συμβάλλοντας στην μεγαλύτερη αναγέννηση της κοινωνίας μας! Γιατί μόνο με την κανονική ροή του αθλητισμού θα εχει η κοινωνία μας ένα τεράστιο όπλο για την καταπολέμηση και τελικά τη νίκη ενάντια στην πανδημία !

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop