Τετάρτη 31.05.2023 | Εορτάζουν: Ερμείας, Ερμειάς, Ερμεία, Μάγος, Μάγια

Smartphone: Πτώση 14,6% κατά το α’ τρίμηνο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ06.05.2023 | 4:19 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία από το Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker της International Data Corporation (IDC) οι παγκόσμιες αποστολές smartphone ήταν κατά το α’ τρίμηνο του έτους ήταν 268,6 εκατομμύρια μονάδες, αριθμός μειωμένος κατα 14,6% σε ετήσια βάση.

Πρόκειται για το έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο πτώσης, καθώς η αγορά συνεχίζει να «παλεύει» με τη χλιαρή ζήτηση, τον πληθωρισμό και φυσικά την αβεβαιότητα σε μακροοικονομικό επίπεδο. Αν και η πτώση είναι μεγαλύτερη από το 12,7% που είχε προβλεφθεί προηγουμένως, τα αποτελέσματα δεν προκαλούν έκπληξη.

Όπως σημειώνεται στη σχετική έκθεση, το απόθεμα παρέμεινε αυξημένο σε όλες τις επιμέρους περιοχές, ωστόσο είναι σε σημαντικά καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με πριν από έξι μήνες χάρη στις μειωμένες αποστολές και τις έντονες προωθητικές ενέργειες.

«Ο κλάδος διέρχεται μια περίοδο εκκαθάρισης και προσαρμογής αποθεμάτων. Οι παράγοντες της αγοράς παραμένουν προσεκτικοί εφαρμόζοντας μια συντηρητική προσέγγιση αντί να ρίχνουν περισσότερα απόθεμα στο κανάλι για να κυνηγήσουν προσωρινά κέρδη σε μετοχές. Νομίζω ότι είναι το έξυπνο πράγμα που πρέπει να κάνουμε εάν θέλουμε να αποφύγουμε ανθυγιεινή κατάσταση όπως το 2022», δήλωσε η Nabila Popal, διευθύντρια έρευνας της ομάδας Worldwide Tracker της IDC.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης