Κυριακή 26.06.2022 | Εορτάζουν: Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η ανεμοθύελλα του περασμένου Σαββατοκύριακου

ΤΟΠΙΚΑ09.07.2018 | 8:12 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Αντιμέτωποι με ακραία καιρικά φαινόμενα που έχουν ως συνέπεια την πρόκληση μεγάλων προβλημάτων και ζημιών στην φυτική παραγωγή βρίσκονται οι αγρότες του νομού Τρικάλων.

Από τις αρχές της χρονιάς που διανύουμε οι αγρότες βρέθηκαν αντιμέτωποι με ακραία, πολλές φορές, καιρικά φαινόμενα, που κατάστρεψαν μερικώς ή συνολικά την φυτική παραγωγή, οδηγώντας σε οικονομική καταστροφή, αν συνυπολογίσει κανείς το αυξημένο κόστος παραγωγής.

Αρχικά στις αρχές της περασμένης άνοιξης οι έντονες και πολυήμερες βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα στο σύνολο του νομού. Ακολούθησαν συνεχείς βροχοπτώσεις μέσα στην άνοιξη ενώ οι χαλαζοπτώσεις σε περιοχές του νομού αποδείχτηκαν καταστροφικές σε πολλές των περιπτώσεων. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αργά το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν σε περιοχές του Δήμου Πύλης, Τρικάλων και Φαρκαδόνας, αποδείχτηκαν καταστροφικοί για την φυτική παραγωγή.

Σε περιοχές των Δήμων Πύλης και Φαρκαδόνας οι ισχυροί άνεμοι, που διήρκησαν περισσότερο του δίωρου, κατέστρεψαν καλλιεργούμενες εκτάσεις με καλαμπόκια, ενώ ξερίζωσαν ακόμη και δέντρα. Δέντρα τα οποία καλλιεργούνται από αγρότες και βρισκόταν στο στάδιο της καρποφορίας.

Με την εκτόνωση των καιρικών φαινομένων του δυνατού στην συγκεκριμένη περίπτωση αέρα που σε περιοχές συνοδευόταν από καταιγίδες και μικρής έντασης χαλαζόπτωση, οι αγρότες ήρθαν αντιμέτωποι με εκτεταμένες καταστροφές. Καταστροφές κυρίως σε καλλιεργούμενες εκτάσεις με καλαμπόκι που ισοπεδώθηκαν από την ανεμοθύελλα, που αποτέλεσε την αφορμή για σημαντικές ζημιές.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης