Τρίτη 16.08.2022 | Εορτάζουν: Αλκιβιάδης, Άλκης, Άλτσος, Γεράσιμος, Μάκης, Μικές, Μίκης, Γερασιμούλα, Διομήδης, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα, Σαράντης, Σαράντος, Σαραντούλα, Απόστολος, Τόλης, Αποστόλης, Αποστολία, Λία, Αποστολίνα, Πολίνα, Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα

Σπεύδουν για γυαλιά οράσεως οι Τρικαλινοί

ΤΟΠΙΚΑ11.12.2018 | 4:20 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Τρίμηνη παράταση εκτέλεσης σε όλες τις ηλεκτρονικές γνωματεύσεις για οπτικά, που έχουν εκδοθεί στο διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2018, δίνει ο ΕΟΠΥΥ. Ειδικά για τις γνωματεύσεις που εκδόθηκαν τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, θα ισχύει παράλληλα με τη νέα διαδικασία του voucher, και ο παλιός τρόπος αποζημίωσης των ασφαλισμένων από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ.

Αυτό, ήδη έχει οδηγήσει πολλούς Τρικαλινούς στις ελεγκτικές υπηρεσίες του ασφαλιστικού φορέα, ώστε να μπορέσουν να λάβουν την απαραίτητη έγκριση και να προχωρήσουν στην αγορά γυαλιών άμεσα, μιας και είναι αβέβαιο το τι θα συμβεί από την επόμενη χρονιά.

Για την ώρα, αποφασίστηκε:

1. Παράταση ισχύος εκτέλεσης όλων των ηλεκτρονικών γνωματεύσεων για οπτικά που εκδόθηκαν ή θα εκδοθούν τον Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2018 από έναν σε τρεις μήνες, προκειμένου να έχουν οι ασφαλισμένοι ένα ικανό χρονικό διάστημα να βρουν κατάστημα οπτικών που θα δέχεται την αποζημίωση με τη «βεβαίωση πληρωμής».
2. Να εκδοθεί οδηγία σε όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ να παραλαμβάνουν αιτήματα ασφαλισμένων αποζημίωσης της συγκεκριμένης δαπάνης, μαζί με τα αναγκαία δικαιολογητικά, δηλαδή: α) την ηλεκτρονική γνωμάτευση, β) την απόδειξη πληρωμής, γ) τη βεβαίωση του καταστήματος οπτικών, δ) την προσκόμιση των γυαλιων που αγοράστηκαν για επίδειξη και ε) τη βεβαίωση πληρωμής (voucher), για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο. Η παράλληλη λειτουργία των δύο συστημάτων, πάντως, δεν πρόκειται να επεκταθεί στο νέο έτος, τονίζουν στελέχη του Οργανισμού.

Το πρόβλημα…

Από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ αναφέρει ότι το πρόβλημα προκύπτει από την άρνηση των οπτικών να προχωρήσουν σε συμβάσεις που θα επιτρέπουν στους ασφαλισμένους να μην καταθέτουν εκ των προτέρων τα χρήματα, αλλά να καλύπτεται το ποσό απευθείας από τον οργανισμό στο κατάστημα οπτικών. Αυτό βέβαια δεν αρκεί… Το ουσιαστικότερο πρόβλημα είναι ο οργανισμός έχει σταθεί αφερέγγυος απέναντι στο σύνολο των πάροχών του, που σημαίνει ότι δεν διασφαλίζεται ότι οι οπτικοί θα λαμβάνουν τα αντίστοιχα ποσά, ή θα τα λαμβάνουν μειωμένα κοκ. Συνεπώς, μην αναγνωρίζοντας το πρόβλημα είναι σίγουρο ότι δεν θα επιτευχθεί και η λύση του, πόσο μάλλον όταν οι αποφάσεις λαμβάνονται μονομερώς.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης