Παρασκευή 03.02.2023 | Εορτάζουν: Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα, Συμεών, Συμεώνης, Σύμος, Συμεωνή, Συμεωνία, Συμεώνα, Σύμη

Στα 18 λεπτά το κιλό η τιμή στο κριθάρι από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ08.06.2018 | 7:04 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο θερισμός του κριθαριού, ταυτόχρονα και των σιτηρών στις καλλιεργούμενες εκτάσεις του νομού Τρικάλων.

Οι εν λόγω αγροτικές εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σ’ όλο το φάσμα μέχρι και το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Ήδη Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων άρχισε να παραλαμβάνει τα αγροτικά προϊόντα στα σιλό που λειτουργούν σε διάφορες περιοχές του νομού.

Η Ε.Α.Σ. Τρικάλων με χθεσινή της ανακοίνωση ενημερώνει τους παραγωγούς ότι παραλαμβάνει κριθάρι, σκληρό και μαλακό σιτάρι στα εξής σημεία συγκέντρωσης: στην AGROVIZ (ΔΕΛΤΑ Καλαμπάκας), τηλέφωνο 24310-72489, στο Μεγαλοχώρι ,(Συγκρότημα Εκκοκκιστηρίου),  τηλέφωνο 24310-22911, στην Μεγάρχη, (Συγκρότημα Μεγάρχης), τηλέφωνο 24310-86480 και στο Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας (Εκκοκκιστήριο Ν. Μοναστηρίου), τηλέφωνο, 22320-71491.

Για το κριθάρι με πρόταση του προέδρου κ. Αχιλλέα Λιούτα και νέα απόφαση του διοικητικού συμβουλίου η τιμή καθορίστηκε στα 18 λεπτά το κιλό. Οι πληρωμένες είναι άμεσες.

Στα σιτηρά δίνεται προκαταβολή 10 λεπτά το κιλό με την παράδοση του προϊόντος και εξόφληση με την οριστικοποίηση της τιμής. Οι παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα ανοιχτής τιμής μέχρι τον Αύγουστο και κλείσιμο αυτής με την ισχύουσα τιμή εκείνης της περιόδου.

Αναφορικά με τις παραγωγές που αποδίδουν τα χωράφια μέχρι και σήμερα, αυτές χαρακτηρίζονται καλές και κυμαίνονται και ξεπερνούν τα 500 κιλά ανά στρέμμα στα δυνατά χωράφια.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ