Δευτέρα 16.05.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Στα Χανιά ο Τσίπρας με βολές κατά Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ21.10.2019 | 4:25 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Γεμάτη με συμβολισμούς είναι η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα Χανιά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την επίσκεψή του από το Ακρωτήρι όπου βρίσκονται οι Τάφοι των Βενιζέλων. Μάλιστα ο Αλ. Τσίρπας σε συνέντευξή του (στο Κρήτη TV) αναφέρθηκε στην προοδευτική παράταξη της Αριστεράς και τον ιστορικό ρόλο του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Υπενθυμίζεται ότι Δευτέρα και Τρίτη, ο Αλ. Τσίπρας θα βρίσκεται στα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Στην συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών και την πορεία της οικονομίας, αλλά και στον Γιάννη Στουρνάρα για τον ρόλο που διαδραμάτισε με την ιδιότητα του κεντρικού τραπεζίτη.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis, ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να απαντήσει για την παραδοχή του Άδωνι Γεωργιάδη ότι η Novartis μπορεί να χρημάτιζε και πολιτικά πρόσωπα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πρωθυπουργός δεν παραπέμπει τον ίδιο σε Προκαταρκτική Επιτροπή γιατί φοβάται τον διασυρμό, από τη μια τα διεθνή ΜΜΕ να αναδεικνύουν το σκάνδαλο και από την άλλη ο Έλληνας πρωθυπουργός να παραπέμπει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επειδή το ανέδειξε.

Σε ότι αφορά στις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία ο Αλ. Τσίπρας εκτίμησε πως ο Κ. Μητσοτάκης θα παρακαλάει να μην κερδίσουν οι ομοϊδεάτες του στη Βόρεια Μακεδονία, καλώντας τον καθένα να φανταστεί να υπήρχαν τουρκικά αεροσκάφη στον εθνικό εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας, κάτι που η Συμφωνία των Πρεσπών απέτρεψε, αναλαμβάνοντας ελληνικά αεροσκάφη τον έλεγχο του εθνικού εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης